Chifle cu usturoi

de Miha in Piine, 23 Feb 2012 | 2682 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana usturoi
  • 500 g faina alba
  • 100 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 30 ml ulei de masline
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita miere
  • Pentru uns:
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare de mare
  • fulgi de ardei iute
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu usturoi:

Usturoiul pisat il punem la infuzat in laptele fierbinte. Il lasam pana se racoreste si ajunge la o temperatura suportabila la deget.

Am preparat aluatul la masina de paine, programul de framantare + dospire.

In cuva masinii de paine se pun faina si sarea. Drojdia amestecata cu zaharul si mierea, se dizolva in putina apa calduta. Se toarna peste faina, adaugam restul de apa, laptele cu usturoi si uleiul. Se framanta un aluat elastic si omogen.

Dupa ce aluatul a crescut il rasturnam pe masa infainata si-l impartim in 8 bucati aproximativ egale. Formam chiflele tragand de aluat inspre partea inferioara, formand un soi de bocceluta. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele. Le lasam la crescut inca 15-20 de minute, apoi le ungem cu laptele amestecat cu ulei. Presaram cu sare si fulgi de ardei.  Dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

Multumesc Ana de ispiratie...de tentatie...si de faptul ca mi-ai adus aminte de chiflele Ancutei. :)) Data viitoare voi incerca si cu ierburile aromatice, neaparat.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chifle cu usturoi 148486
retete culinare - Chifle cu usturoi 148487

COMENTARII (38)

Miha 1

24.02.2012, 10:37

Multumesc dragelor!

mamaieelena 1

24.02.2012, 12:40

gustoase

Sim0na 1

02.03.2012, 10:46

Ce faine sunt... O prezentare de nota 10!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!