Chifle integrale cu patru feluri de seminte

de lia maria in Piine, 20 Ian 2012 | 2316 vizualizari

 

Sanatoase si hranitoare, sant preferatele familiei mele si nelipsite din meniul zilnic.

 

INGREDIENTE

  • 200ml apa
  • 50g ulei
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita zahar
  • 500g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • Pt deasupra:  
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 2 lingurite seminte de susan
  • 2 lingurite seminte de in
  • 2 lingurite seminte de floarea soarelui
  • 2 lingurite seminte de dovleac

 

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle integrale cu patru feluri de seminte:

Adaugam ingredientele in masina de paine, exact in ordinea enumerata mai sus. Setam pt framantare si dospire. Cand aluatul este gata, il scoatem pe planseta de lucru, unsa cu putin ulei si impartim aluatul in 12 parti egale. Modelam fiecare bucatica in forma de chifla si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Le lasam inca 30 minute sa creasca in tava. Intre timp pornim cuptorul si ne pregatim ingredientele de deasupra. Intr-un bol, batem oul cu laptele bine, bine si in alt bol amestecam cele patru feluri de seminte.

Cand chiflele si-au dublat volumul, cu ajutorul unei pensule le ungem cu amestecul de ousi lapte si presaram deasupra lor semintele. Dam la cuptor, la foc mediu, pentru 45 minute.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chifle integrale cu patru feluri de seminte 141587
retete culinare - Chifle integrale cu patru feluri de seminte 141588
retete culinare - Chifle integrale cu patru feluri de seminte 141589
retete culinare - Chifle integrale cu patru feluri de seminte 141590
retete culinare - Chifle integrale cu patru feluri de seminte 141591
retete culinare - Chifle integrale cu patru feluri de seminte 141608

COMENTARII (24)

Oana 1

23.01.2012, 11:34

Foarte frumoase! Imi plac painicile cu seminte

lia maria 1

23.01.2012, 15:45

anomisana desigur se framanta ca orice aluat, dar eu decand am masina nu mai framant cu mana mi-e mult mai usor si comod cu masina

lia maria 1

23.01.2012, 15:45

Oana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L