Chifle mediteraneene

de RuxyRux in Piine, 7 Mai 2012 | 3870 vizualizari

 

Cand ai pofta de un mic dejun in stil grecesc, faci si niste chifle decorative cu arome mediteraneene care sa-l completeze perfect...e clar ca mi-e tareee dor de Grecia!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 350 ml apa calduta
  • 2 lingurite rase de sare
  • 2 lingurite de zahar brun
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1/4 lingurita busuioc
  • 1/4 de lingurita de oregano
  • 1/4 lingurita chimion macinat
  • 1/4 lingurita rozmarin
  • 2 linguri ulei de masline
  • 7 masline mari(scoase de pe samburi si taiate bucatele)
  • putin lapte pentru uns( sau ulei de masline pentru cine le doreste de post)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle mediteraneene:

Cernem faina in vasul de framantat paine. Pe margine punem sarea, facem in mijloc o adancitura unde vom pune drojdia lichefiata cu 50 ml apa calduta si zaharul. Adaugam si condimentele. Incepem sa framantam adaugand apa( 300  ml) calduta si dupa ce s-a incorporat bine, turnam uleiul si framantam in jur de 7-8 minute.

Dam forma rotunda aluatului si-l crestam adanc cu un cutit in forma de cruce. Ungem cu ulei de masline aluatul. Acoperim cu un servet si lasam la loc cald sa creasca timp de 45 de minute, sau pana aproape isi dubleaza volumul. Rupem cinci bucati cat pumnul de aluat.

Din fiecare bucata vom rupe o bucatica cat o nuca din care vom face doua snururi pe care le vom impleti prin rasucire.

Bucata ramasa o vom intinde in forma rotunda, vom presa maslinele( impartite cat sa ajunga pentru 5 chifle) si o vom aduna ca pe saculet avand grija sa presam marginea sa nu iasa maslinele. Snurul impletit il vom aseza in mijloc. Le ungem cu lapte( sau ulei de masline dupa caz) si le mai lasam aproximativ 25 de minute la crescut.

Incingem cuptorul la 220 de grade si le coacem pentru 15 minute.

Le lasam la racit si le servim cu mare placere( pofticiosii le vor manca cu siguranta calde), au o aroma irezistibila!

Va prezint si micul dejun format din omleta cu feta, somon afumat, feta cu ulei de masline si busuioc, salata greceasca si tzatziki...delicios!

TIPS-URI

1

Aveti grija sa scoateti samburii de masline

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle mediteraneene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

RuxyRux 1

08.05.2012, 17:35

Ionela

cocolina 1

08.05.2012, 19:06

vreau si eu o chifla

RuxyRux 1

08.05.2012, 22:24

Coclina, cu drag si multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chifle pufoase