Chifle mediteraneene

de Rux in Piine, 7 Mai 2012 | 1323 vizualizari

 

Cand ai pofta de un mic dejun in stil grecesc, faci si niste chifle decorative cu arome mediteraneene care sa-l completeze perfect...e clar ca mi-e tareee dor de Grecia!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 350 ml apa calduta
  • 2 lingurite rase de sare
  • 2 lingurite de zahar brun
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1/4 lingurita busuioc
  • 1/4 de lingurita de oregano
  • 1/4 lingurita chimion macinat
  • 1/4 lingurita rozmarin
  • 2 linguri ulei de masline
  • 7 masline mari(scoase de pe samburi si taiate bucatele)
  • putin lapte pentru uns( sau ulei de masline pentru cine le doreste de post)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle mediteraneene:

Cernem faina in vasul de framantat paine. Pe margine punem sarea, facem in mijloc o adancitura unde vom pune drojdia lichefiata cu 50 ml apa calduta si zaharul. Adaugam si condimentele. Incepem sa framantam adaugand apa( 300  ml) calduta si dupa ce s-a incorporat bine, turnam uleiul si framantam in jur de 7-8 minute.

Dam forma rotunda aluatului si-l crestam adanc cu un cutit in forma de cruce. Ungem cu ulei de masline aluatul. Acoperim cu un servet si lasam la loc cald sa creasca timp de 45 de minute, sau pana aproape isi dubleaza volumul. Rupem cinci bucati cat pumnul de aluat.

Din fiecare bucata vom rupe o bucatica cat o nuca din care vom face doua snururi pe care le vom impleti prin rasucire.

Bucata ramasa o vom intinde in forma rotunda, vom presa maslinele( impartite cat sa ajunga pentru 5 chifle) si o vom aduna ca pe saculet avand grija sa presam marginea sa nu iasa maslinele. Snurul impletit il vom aseza in mijloc. Le ungem cu lapte( sau ulei de masline dupa caz) si le mai lasam aproximativ 25 de minute la crescut.

Incingem cuptorul la 220 de grade si le coacem pentru 15 minute.

Le lasam la racit si le servim cu mare placere( pofticiosii le vor manca cu siguranta calde), au o aroma irezistibila!

Va prezint si micul dejun format din omleta cu feta, somon afumat, feta cu ulei de masline si busuioc, salata greceasca si tzatziki...delicios!

 

TIPS-URI

1

Aveti grija sa scoateti samburii de masline

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chifle mediteraneene 161458
retete culinare - Chifle mediteraneene 161459
retete culinare - Chifle mediteraneene 161460
retete culinare - Chifle mediteraneene 161461
retete culinare - Chifle mediteraneene 161462
retete culinare - Chifle mediteraneene 161463
retete culinare - Chifle mediteraneene 161464
retete culinare - Chifle mediteraneene 161465
retete culinare - Chifle mediteraneene 161466
retete culinare - Chifle mediteraneene 161467
retete culinare - Chifle mediteraneene 161468

COMENTARII (46)

Rux 1

08.05.2012, 17:35

Ionela

cocolina 1

08.05.2012, 19:06

vreau si eu o chifla

Rux 1

08.05.2012, 22:24

Coclina, cu drag si multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D