Chifle multicereale

de T I M E A in Piine, 19 Noi 2012 | 2408 vizualizari

 

Nu a trecut nici acest weekend fara a face paine. Am ales sa fac niste chifle din faina de secara si faina neagra de grau cu diverse seminte si cereale. Foarte gustoase si sanatoase!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina neagra de grau
  • 200 gr faina de secara
  • 370 - 380 ml apa calduta
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura mare plina cu seminte de floarea soarelui
  • 2 linguri fulgi de ovaz
  • 1,5 linguri seminte de in
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle multicereale:

Punem drojdia la dospit intr-o cana cu 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Deasupra presaram un pic de faina si acoperim cana cu un prosop.

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, semintele de floarea soarelui si in si fulgii de ovaz.
Adaugam drojdia dospita apoi turnam treptat restul de apa calduta amestecand cu mana. Spre final adaugam si uleiul. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de degete.
Presaram deasupra aluatului putina faina, apoi acoperim vasul si lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, timp de o ora , o ora si jumatate sau pana isi dubleaza volumul.

Punem aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei si il rulam. Taiem  aluatul rulat apoi 12 parti egale din care forma chiflutele. Cu un cutit care taie bine crestam chiflele in 8. Asezam chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, acoperim cu un prosop si mai lasam la dospit 20-30 minute.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 minute, pana se rumenesc usor.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chifle multicereale 189092
retete culinare - Chifle multicereale 189094
retete culinare - Chifle multicereale 189095
retete culinare - Chifle multicereale 189096
retete culinare - Chifle multicereale 189097
retete culinare - Chifle multicereale 189098

COMENTARII (44)

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 10:05

faine

T I M E A 1

20.11.2012, 10:36

Rhapsody cu drag te servesc

T I M E A 1

20.11.2012, 10:36

Gabytza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59