Chifle pentru hamburger

de mikidaniro in Piine, 14 Feb 2012 | 3430 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 300g lapte
  • 40g margarina,unt sau ulei
  • 25g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita miere
  • 1 galbenus(pt uns)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pentru hamburger:

Am dizolvat drojdia si mierea in laptele cald si am adaugat in masina de paine,am pus margarina,faina,sarea si am pornit-o pe programul de framantat care tine 15min. Daca nu aveti masina de paine,puneti faina intr-un vas,dizolvati drojdia cu mierea in laptele caldut,faceti o mica groapa in mijlocul fainii si turnati amestecul. Framantati pana obtineti o pasta omogena.Cand aluatul a prins consistenta adaugati margarina topita si racita sau uleiul putin cate putin pana se incorporeaza tot. Cand am terminat de framantat(in cazul meu masina),am rasturnat aluatul pe suprafata de lucru unsa cu ulei,l-am intins si am decupat forme rotunde de chifla,fiecare ce dimensiune doreste.

Le-am pus intr-o tava unsa cu unt si le-am lasat sa se odihneasca cca 30 de min,apoi le-am uns cu galbenus amestecat cu un pic de lapte si deasupra am presarat seminte de susan(optional).

Se pun in cuptorul preincaIzit la 180 de grade pt 20-25 min.sau pana se rumenesc frumos deasupra,depinde de cuptor.

 

TIPS-URI

1

Puteti inIocui mierea cu zahar

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chifle pentru hamburger 146640
retete culinare - Chifle pentru hamburger 146641
retete culinare - Chifle pentru hamburger 146642

COMENTARII (22)

mikidaniro 1

15.02.2012, 12:21

MuItumesc

Angelina_Elena 1

17.02.2012, 23:44

ce frumoase sunt

mikidaniro 1

18.02.2012, 00:16

MuItumesc Daria!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55