Chifle pentru micul dejun

de Irina in Piine, 20 Feb 2013 | 1594 vizualizari

 

Am gasit o reteta de chifle dulci pe gustul meu. Sunt numai bune pentru micul dejun, asa simple, calde, abia scoase din cuptor, sau unse cu dulceata.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1/2 lingurita de sare
  • 50 g zahar brun
  • 50 g unt topit
  • 200 ml lapte fierbinte
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 2 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pentru micul dejun:

Se incalzeste cuptorul la 220 grade.

Faina se pune intr-un castron, se amesteca cu sarea si zaharul. Se incorporeaza untul topit, se adauga drojdia si se amesteca. Laptele fierbinte se bate impreuna cu ouale si se toarna in castron.

Se framanta putin aluatul si apoi se lasa la odihnit. Se taie coca in 8 si se formeaza chiflele. Se asaza intr-o tava, lasand distanta intre ele si se pun intr-un loc cald la crescut.

Se unge fiecare chifla, fie cu putina apa sau ulei, sau cu galbenus de ou, dupa preferinte. Eu am udat cateva cu apa si le-am tavalit prin seminte, iar altele le-am presarat cu zahar.

Se pun chiflele la cuptor pentru 15 minute, acoperite cu hartie de copt si cu cateva minute inainte de final se indeparteaza hartia de copt pentru a se rumeni frumos.

Pentru a ramane pufoase le-am acoperit cu un prosop.

 

TIPS-URI

1

pentru a fi cat mai pufoase chiflele, laptele se pune cat mai fierbinte in aluat

2

pentru un gust si mai bun, se pot adauga in aluat si stafide

RETETA IN IMAGINI

Chifle pentru micul dejun-0
Chifle pentru micul dejun-1
Chifle pentru micul dejun-2
Chifle pentru micul dejun-3
Chifle pentru micul dejun-4

COMENTARII (14)

Irina

Irina 1

20.02.2013, 19:17

Toata lumea e poftita, ca am mai facut o tura si azi...

Zamfira

Zamfira 1

20.02.2013, 21:21

super bune, imi plac!

Rocsi

Rocsi 1

21.02.2013, 11:19

Foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!