Chifle pufoase

de alinutza1983 in Piine, 17 Mar 2012 | 1819 vizualizari

 

Am facut acum ceva timp aceste minunatii de chifle, dupa o reteta a Mihaelei. Mersi Miha! au iesit perfect dupa reteta ta! Cantitatile sunt bine calculate, iar daca folositi masina de paine ( ca mine care sunt lenesa ) nu are cum sa nu va iasa!

 

INGREDIENTE

  • o capatana usturoi
  • 500 g faina alba
  • 100 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 30 ml ulei de masline
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita miere

Finisare:

  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare de mare
  • fulgi de ardei iute
  • ierburi aromatice uscate
  • seminte ( dupa dorinta fiecaruia)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase:

1. M-am invatat comoda, asa ca aluatul l-am preparat la masina de paine, programul de framantare si dospire ( cel de pizza).
Laptele se lasa la infuzat cu usturioul, iar pentru acest pas e nevoie sa fie fiert in prealabil. Dupa ce laptele se mai raceste, se pun in cuva masinii ingredientele astfel: faina si sarea, drojdia amestecata cu zaharul si mierea (dizolvata in putina apa calduta), restul de apa calduta si laptele din care am scos cateii de usturoi.

2. Cand aluatul e gata, se imparte in 8 bucati egale, pe o plansa de lucru, tapetata cu faina. Chiflele se formeaza formand un fel de bocceluta. adica se trage aluatul in jos, iar partea respectiva va sta cu fundul pe tava.

3. Se aseaza chiflutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se mai lasa la crescut 15 minute, acoperite cu un servet.

4. Se ung cu lapte amestecat cu ulei, apoi presaram semintele preferate, fulgi de ardei sau ierburi uscate.

5. Se dau chiflele la copt, in cuptorul incins in prealabil. Se coc circa 20 de minute, pana devin rumenii. O bunatate!

 

RETETA IN IMAGINI

Chifle pufoase-0
Chifle pufoase-1
Chifle pufoase-2
Chifle pufoase-3

COMENTARII (14)

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

18.03.2012, 18:27

Vreau si eu

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

18.03.2012, 19:07

Sim0na

Sim0na 1

19.03.2012, 13:40

Arata delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!