Chifle pufoase

de dobrezaira in Piine, 23 Noi 2012 | 5522 vizualizari

 

Am tot cautat retete pentru chifle de sandwich care sa fie mai pufoase decat cele facute din aluatul pentru paine. Sunt multe retete, eu am adaptat una dupa gustul meu si sunt foarte multumita de ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte dulce
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita cu zahar
  • 40 gr unt
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 1 galenus pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase:

Am amestecat oul intreg cu sarea si zaharul, apoi am pus laptele cald in care am dizolvat drojdia. Compozitia aceasta am turnat-o intr-un vas peste faina si am framantat pana s-a incorporat toata faina. Am adaugat untul topit, am mai framantat putin sa intre untul in aluat si am dat la cald, acoperit pentru 45 minute.

Am rasturnat aluatul pe planseta unsa cu ulei si am impartit in 8 sfere pe care le-am asezat in tava rotunda ca pe o floare. Am lasat la crescut vreo 20 de minute, am uns cu galbenus de ou si am copt la foc potrivit in jur de 40 minute.

TIPS-URI

1

Am uitat sa presar mac sau susan cand am bagat la cuptor. Data viitoare pun dublu....

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

24.11.2012, 19:54

frumos a iesit painica

diana_k 1

26.11.2012, 09:12

frumoasa painica!!! nu e cam multa drojkdie?

dobrezaira 1

26.11.2012, 11:20

diana, sigur mergea mai putin cu 10 grame,eu am pus....sa fie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muffins-Chifle cu seminte de in