Chifle pufoase

de Dana_Retetegg in Piine, 23 Noi 2012 | 1785 vizualizari

 

De cand am inceput sa tot fac paine in casa, am inceput sa ma gandesc la diverse combinatii astfel incat sa schimb si aroma si forma painii. Asa a fost si in cazul acestor chifle pufoase, pe care am ales sa le combin cu oregano aromat si cu ulei de masline.

Super bune, usor de facut, trebuie sa le incercati! Sunt ideale pentru hamburgeri :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina,
  • 500 ml lapte,
  • 30 g drojdie,
  • 2 lingurite de zahar,
  • 2 lingurite oregano uscat,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 1-2 lingurite de sare,
  • 1 galbenus,
  • seminte de in.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase:

Faina am cernut-o si am pus-o intr-un bol incapator. Am adaugat peste ea oregano.  

Am incalzit putin laptele si am dizolvat in el zaharul si drojdia.  

Le-am adaugat peste faina, am pus sare si ulei de masline.  

Am framantat timp de cateva minute aluatul, apoi l-am pus la dospit 1 ora intr-un loc mai cald.  

Pe masa infainata am inceput sa modelez bucati de aluat mici. Le-am dat forma rotunda (aprox) si le-am asezat in tava pe hartie de copt. Am lasat loc intre ele ca sa nu se uneasca la copt.  

Le-am uns cu galbenus de ou, le-am crestat putin in mijloc si am pus seminte de in.  

Am pus tava la cuptorul preincalzit si am lasat la foc mediu pana cand chiflele au prins o culoare usor rumena.  

Le-am servit calde cu mare pofta, insa sunt ideale si a doua zi si la fel de pufoase daca sunt pastrate intr-un cos si acoperite cu un prosop curat.

 

RETETA IN IMAGINI

Chifle pufoase-0
Chifle pufoase-1
Chifle pufoase-2
Chifle pufoase-3
Chifle pufoase-4

COMENTARII (31)

diana_k 1

26.11.2012, 09:11

ce frumos au crescut!!

Dana_Retetegg 1

26.11.2012, 10:00

Merci Elena

Dana_Retetegg 1

26.11.2012, 10:00

Multumesc Diana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41