Chifle pufoase cu iaurt

de Bunica in Piine, 22 Sep 2012 | 6093 vizualizari

 

Sambata dimineata imi place sa ma rasfat cu o branzoaica,calda. Framant un aluat pentru paine si din el fac si branzoaica. In dimineata asta am incercat Chifle cu iaurt. Au iesit fpufose si gustoase!
Eu am framantat cu mana(recomandare din partea reumatologului sa folosesc mainile cat mai mult! :))

 

INGREDIENTE

  • 300g.faina alba
  • 300g. faina neagra
  • 1 pahar mic cu iaurt
  • 300ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 plic drojdie uscat
  • seminte de mac
  • un ou
  • branza rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase cu iaurt:

Faina alba si cea neagra se pun intr-un vas de framantat (nu se pune toata faina,ci se mai opreste o parte din cea neagra).

Peste faina se adauga iaurtul,apa,sarea,zaharul si drojdia .Se framanta pana nu se mai lipeste de maini.Daca este nevoie se mai adauga din faina oprita.

Se acopera cu un prosop curat si se lasa lasa la dospit 30-45 min.

Se imparte coca in 10 parti .Fiecare parte se rasuceste in mana,obtinandu-se suluri care se rasucesc ,dandu-se forma unei chifle.

Se aseaza in tava ,care a fost tapetata cu hartie de copt.

Se ung cu oul batut si se presara cu seminte de mac ,susan sau branza rasa.

Se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chifle