Chifle topitoare..:))

de alinutzika in Piine, 14 Ian 2012 | 4063 vizualizari

 

De ce le numesc asa? Pt ca pur si simplu se topesc in gura de fragede si pufoase si moi ce sunt..:))))
Cele mai bune chifle pe care le-am facut si le-am mancat pana acum. De curand, am descoperit secretul aluatului pufos si fraged, care sa se topeasca in gura: smantana!
Am incercat si la langosi si am fost foarte foarte multumita de rezultat. Am incercat si la melcisori de pizza si acelasi rezultat deosebit. Acum, la chifle, m-a impresionat si mai tare. De acum doar asa voi face!
Sunt excelente goale, la sandvich, etc.

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt (margarina) topit
  • 1 lingurita rasa sare
  • 2 lingurite zahar
  • 180 ml lapte caldut
  • 2 linguri smantana
  • 310 g faina alba
  • 1 lingurita drojdie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle topitoare..:)):

Eu am facut la masina de paine aluatul. Daca nu aveti masina, framanti aluatul cu mana, pana se desprinde de pe degete.

Lasati-l la dospit 1-2 ore (depinde de caldura camerei). Pe masa unsa cu ulei, puneti aluatul si impartiti-l in bucati egale. Intindeti fiecare bucata cu sucitorul si apoi adunati-o la mijloc, ca pe o placinta. Intoarceti-o cu partea de jos in sus, si rotiti aluatul intre palmele facute caus pana e rotund ca o minge. Procedati asa cu fiecare bucata, apoi coaceti-le la 170 de grade, pana se rumenesc si imprastie in casa un miros delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle topitoare..:))" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

alinutzika 1

14.01.2012, 22:28

va multumesdc din suflet pt aprecieri..
Din compozitia aceasta nu stiu cate chifle mi-au iesit ca le-am facut de vreo 3 saptamani, dar depinde si cat de mici sau mari le faceti.

mihaelar63 1

21.01.2012, 10:38

As topi si eu la mic-dejun !!!

Angelina_Elena 1

26.01.2012, 18:25

sunt asa frumoase si pufoase...nu degeaba le-ai numit asa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa