Chifle topitoare..:))

de alinutzika in Piine, 14 Ian 2012 | 2333 vizualizari

 

De ce le numesc asa? Pt ca pur si simplu se topesc in gura de fragede si pufoase si moi ce sunt..:))))
Cele mai bune chifle pe care le-am facut si le-am mancat pana acum. De curand, am descoperit secretul aluatului pufos si fraged, care sa se topeasca in gura: smantana!
Am incercat si la langosi si am fost foarte foarte multumita de rezultat. Am incercat si la melcisori de pizza si acelasi rezultat deosebit. Acum, la chifle, m-a impresionat si mai tare. De acum doar asa voi face!
Sunt excelente goale, la sandvich, etc.

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt (margarina) topit
  • 1 lingurita rasa sare
  • 2 lingurite zahar
  • 180 ml lapte caldut
  • 2 linguri smantana
  • 310 g faina alba
  • 1 lingurita drojdie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle topitoare..:)):

Eu am facut la masina de paine aluatul. Daca nu aveti masina, framanti aluatul cu mana, pana se desprinde de pe degete.

Lasati-l la dospit 1-2 ore (depinde de caldura camerei). Pe masa unsa cu ulei, puneti aluatul si impartiti-l in bucati egale. Intindeti fiecare bucata cu sucitorul si apoi adunati-o la mijloc, ca pe o placinta. Intoarceti-o cu partea de jos in sus, si rotiti aluatul intre palmele facute caus pana e rotund ca o minge. Procedati asa cu fiecare bucata, apoi coaceti-le la 170 de grade, pana se rumenesc si imprastie in casa un miros delicios.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chifle topitoare..:)) 140768
retete culinare - Chifle topitoare..:)) 140769
retete culinare - Chifle topitoare..:)) 140770
retete culinare - Chifle topitoare..:)) 140771

COMENTARII (21)

alinutzika 1

14.01.2012, 22:28

va multumesdc din suflet pt aprecieri..
Din compozitia aceasta nu stiu cate chifle mi-au iesit ca le-am facut de vreo 3 saptamani, dar depinde si cat de mici sau mari le faceti.

mihaelar63 1

21.01.2012, 10:38

As topi si eu la mic-dejun !!!

Angelina_Elena 1

26.01.2012, 18:25

sunt asa frumoase si pufoase...nu degeaba le-ai numit asa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29