Chifle umplute

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 16 Dec 2010 | 4510 vizualizari

 

Daca nu tineti post ....

 

INGREDIENTE

  • 1. Pentru aluat:
  • 350 gr faina,
  • 20 gr drojdie proaspata,
  • 30 ml ulei masline,
  • 75 ml apa calduta ( se poate pune si lapte, pentru un gust mai bun),
  • 1 lingurita zahar- pentru maia
  • 2.Pentru umplutura:
  • la alegere: branza de burduf, branza telemea rasa amestecata cu un ou,
  • sunca de pui taiata marunt,
  • ciuperci, etc.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle umplute:

Se cerne faina intr-un bol , se face o gaura in mijloc apoi punem restul de ingrediente: ulei, sare , maiaua din drojdie (drojdie cu zahar inmuiata cu apa calduta- 2-3 linguri ) si laptele caldut.Se incorporeaza totul si se obtine o coca usor de modelat.se lasa la dospit cam 20min.

Am facut aluatul , l-am lasat la crescut, apoi l-am imparit cam in 12 parti egale ( pentru 2 tavi). Bucatile obtinute le-am intins sub forma de cerc, apoi am pus umplutura si la final le-am strans sub forma de bocceluta.; le-am pus in tava unsa cu putin unt cu capatul la care fussera stanse in partea de jos; le-am mai lasat asa la crescut vreo 10 min, poi le-am uns cu un ou si deasupra le-am presarat diverse seminte!

Asta a fost tot! delicioase si pufoase! se pastreaza cam 2-3 zile si se pot reincalzi la microunde!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chifle umplute 71555
retete culinare - Chifle umplute 71556
retete culinare - Chifle umplute 71557
retete culinare - Chifle umplute 71558
retete culinare - Chifle umplute 71559

COMENTARII (10)

Bucataras Medi 1

18.12.2010, 22:24

Frumoase si gustoase...............

Cris2711 1

19.12.2010, 18:43

fara cuvinte

teodora78 1

28.10.2013, 09:16

ARATA FRUMOS SI TREBUIE SA FIE SI GUSTOASE !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21