Chifle umplute

de Rux in Aperitive / Garnituri, 2 Dec 2012 | 28540 vizualizari

 

O idee delicioasa de aperitiv, pentru o cina festiva...eu le-am umplut cu feta si ardei insa lista ramane deschisa si aveti la dispozitie o multime de variante ( masline, ciuperci, cascaval, parmezan, bacon, somon afumat, sunca, carnaciori etc)...reteta by Ruxy :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina pentru paine tip 650
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 5 linguri apa calduta
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de sare
  • 150 gr unt
  • 300 ml apa fierbinte
  • 150 gr iaurt grecesc 10%
  • 2 linguri pline de unt de palmier( sau ulei solidificat)
  • 200 gr branza feta
  • 4 ardei capia rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • rozmarin maruntit
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 3 galbenusuri pentru uns
  • 1 lingura iaurt grecesc
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle umplute:

Pregatim faina si o cernem intr-un vas( unde si framantam).

Punem drojdia intr-un bol impreuna cu un praf de faina( cat luam intre degete), o lingura de zahar si cele 5 linguri de apa. Amestecam bine si lasam zece minute la loc caldut.

Untul rece din frigider il punem in apa fierbinte si il lasam sa se topeasca, adaugam uleiul de palmier si apoi iaurtul( tot rece), vom obtine o compozitie calduta.

Punem sarea peste faina( pe margine), in mijloc vom face o adancitura unde vom turna drojdia, iar pe margine usor compozitia lichida. Amestecam bine si incepem sa framantam aluatul in jur de zece minute( nu e nevoie de mai mult). Daca simtiti ca mai este nevoie de putin lichid( la mine nu a fost cazul dar depinde de tipul de faina) mai puteti adauga putina apa calduta. Coca trebuie sa fie mai densa si usor elastica. Aluatul il vom cresta adanc in forma de cruce cu un cutit( stiti deja ca eu procedez de fiecare data asa).

Lasam la crescut o ora la loc caldut( acoperim vasul cu un prosop).

Intre timp pregatim umplutura: taiem ardeii bucati mici si apoi branza feta pe care o vom stropi cu uleiul de masline si vom presara rozmarin. Impartim in trei gramajoare si ardeii si branza feta.

Dupa o ora luam aluatul si il vom plia in interior de trei ori. Intindem coca sul si taiem trei bucati.

Fiecare bucata o intindem in forma unui dreptunghi( facem asa cu mana, nu este nevoie de sucitor).

Vom presara bucatile de branza si ardei, apoi daca dorim si patrunjelul tocat.

Rulam cu grija aluatul sa nu iasa umplutura. taiem in patru sau cinci bucati sulul si vom obtine chiflele umplute pe care le vom aseza usor pe tava tapetata cu hartie de copt.

Galbenusurile le vom amesteca cu iaurtul( o lingura) si vom unge fiecare bucata ca intr-o mangaiere, fara sa apasam aluatul.

Intindem apoi si restul de bucati de aluat si formam chiflele.

Le mai lasam 20 de minute la crescut si apoi le coacem pentru 25 de minute la cuptorul incins la 200 de grade.

Se rumenesc atat de frumos si sunt minunat de bune, iar mirosul...mmmmm.....imbietor, vi le recomand cu mare drag!

Le puteti servi cu bucati de somon afumat deasupra sau asa cum le doriti.

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chifle umplute 191660
retete culinare - Chifle umplute 191661
retete culinare - Chifle umplute 191662
retete culinare - Chifle umplute 191663
retete culinare - Chifle umplute 191664
retete culinare - Chifle umplute 191665
retete culinare - Chifle umplute 191666
retete culinare - Chifle umplute 191667
retete culinare - Chifle umplute 191668
retete culinare - Chifle umplute 191669
retete culinare - Chifle umplute 191670
retete culinare - Chifle umplute 191671
retete culinare - Chifle umplute 191672
retete culinare - Chifle umplute 191673
retete culinare - Chifle umplute 191674
retete culinare - Chifle umplute 191675
retete culinare - Chifle umplute 191676
retete culinare - Chifle umplute 191677
retete culinare - Chifle umplute 191678
retete culinare - Chifle umplute 191679
retete culinare - Chifle umplute 191680
retete culinare - Chifle umplute 191681

COMENTARII (77)

ella 87 1

17.01.2014, 12:05

ce bune sunt

Alexandra Burz 1

17.01.2014, 13:57

Rux 1

17.01.2014, 21:48

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L