Chiftea Buzdugan

de epurasha2bb in Vita, 3 Mar 2010 | 5007 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 felie de carne de vita cam cat palma,
  • 1 morcov,
  •  1 fir de praz,
  • cateva ciuperci champigion proaspete,
  • 1 graunte usturoi,
  •  1 /2 ardei capia rosu,
  •  o bucatica de unt,
  •  2 linguri vin rosu,
  • 4 linguri smantana,
  •  1 ou,
  • cateva linguri faina,
  •  pesmet,
  • cateva linguri ulei de susan/masline
  •  sare , piper, condimente pentru chiftele (eu am folosit un amestec propiu facut pe loc)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftea Buzdugan:

Se toaca marunt carnea la cutit.Se toaca marunt si jumatate de fir de praz, grauntele de usturoi, jumatatea de ardei capia si se pun la calit in 2 linguri de ulei de susan/masline.Apoi adaugam si bucatelele de carne.Calim separat ciupercile si apoi le amestecam p etoate si le scurgem bine de ulei,lasam putin sa se raceasca, apoi le amestecam cu oul batut, faina si pesmetul.Desigur adaugam sare, piper si ce condimente va mai plac la chifetele in general.Apoi facem cu mana un gogoloi si il asezam in hartie de copt in tava de chec.Bagam la cuptorul incins dinainte si lasam sa se rumeneasca.Intre timp preparam sosul rose din smanatana amestcata cu morcovul sotat la buri si pasat bine.Acest amestec il punem in tigaie fara ulei, lasam putin sa se incalzeasca apoi adaugam untul si amestecam bine de tot cu un tel nemetalic.Apoi picuram si vinul rosu si amestcam iar bine.Se lasa doar putin s aiasa aburul de alcool din el dar sa ramana o culoare frumosa rose.Apoi il picuram in farfurie.Peste bulina de sos asezam chifteaua buzdugan si infigem drept tinte mici bucatele de morcov.Coada buzduganului va fi intocmita din celalta jumatate de fir de praz care se curata frumos si se pune doar un pic pen gratarul incins ca sa ia dungi negre.Este gata!
este delicoasa aceasta mega chiftea, si i-am spus asa ca nu mai stiam ce sa gatesc repede pentru ''zmeul'' meu care vine infometat acasa si mereu cere carne!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftea Buzdugan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

epurasha2bb 1

04.03.2010, 18:54

miha scumpa da-i inainte! daca -i faci sa-mi zici impresii, a aruncat cu el dupa tine sau nu...

Bucataras 1

05.03.2010, 19:07

o putem dedica lui Daniel Buzdugan

epurasha2bb 1

05.03.2010, 21:08

ok, fie!dar sa ''vie'' si el aici!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sultan Kebab