Chiftea Buzdugan

de epurasha2bb in Vita, 3 Mar 2010 | 2151 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 felie de carne de vita cam cat palma,
  • 1 morcov,
  •  1 fir de praz,
  • cateva ciuperci champigion proaspete,
  • 1 graunte usturoi,
  •  1 /2 ardei capia rosu,
  •  o bucatica de unt,
  •  2 linguri vin rosu,
  • 4 linguri smantana,
  •  1 ou,
  • cateva linguri faina,
  •  pesmet,
  • cateva linguri ulei de susan/masline
  •  sare , piper, condimente pentru chiftele (eu am folosit un amestec propiu facut pe loc)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftea Buzdugan:

Se toaca marunt carnea la cutit.Se toaca marunt si jumatate de fir de praz, grauntele de usturoi, jumatatea de ardei capia si se pun la calit in 2 linguri de ulei de susan/masline.Apoi adaugam si bucatelele de carne.Calim separat ciupercile si apoi le amestecam p etoate si le scurgem bine de ulei,lasam putin sa se raceasca, apoi le amestecam cu oul batut, faina si pesmetul.Desigur adaugam sare, piper si ce condimente va mai plac la chifetele in general.Apoi facem cu mana un gogoloi si il asezam in hartie de copt in tava de chec.Bagam la cuptorul incins dinainte si lasam sa se rumeneasca.Intre timp preparam sosul rose din smanatana amestcata cu morcovul sotat la buri si pasat bine.Acest amestec il punem in tigaie fara ulei, lasam putin sa se incalzeasca apoi adaugam untul si amestecam bine de tot cu un tel nemetalic.Apoi picuram si vinul rosu si amestcam iar bine.Se lasa doar putin s aiasa aburul de alcool din el dar sa ramana o culoare frumosa rose.Apoi il picuram in farfurie.Peste bulina de sos asezam chifteaua buzdugan si infigem drept tinte mici bucatele de morcov.Coada buzduganului va fi intocmita din celalta jumatate de fir de praz care se curata frumos si se pune doar un pic pen gratarul incins ca sa ia dungi negre.Este gata!

este delicoasa aceasta mega chiftea, si i-am spus asa ca nu mai stiam ce sa gatesc repede pentru ''zmeul'' meu care vine infometat acasa si mereu cere carne!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftea Buzdugan 20222
retete culinare - Chiftea Buzdugan 20223
retete culinare - Chiftea Buzdugan 20225
retete culinare - Chiftea Buzdugan 20227
retete culinare - Chiftea Buzdugan 20231
retete culinare - Chiftea Buzdugan 20232
retete culinare - Chiftea Buzdugan 20233
retete culinare - Chiftea Buzdugan 20234

COMENTARII (15)

epurasha2bb 1

04.03.2010, 18:54

miha scumpa da-i inainte! daca -i faci sa-mi zici impresii, a aruncat cu el dupa tine sau nu...

Bucataras 1

05.03.2010, 19:07

o putem dedica lui Daniel Buzdugan

epurasha2bb 1

05.03.2010, 21:08

ok, fie!dar sa ''vie'' si el aici!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: