Chiftele

de Tuxedo in Porc, 21 Iul 2013 | 2927 vizualizari

 

Cui nu-i plac chiftelele? Noua ne plac foarte mult, le facem destul de rar dar cand le facem, se duc vazand cu ochii! Mie mi-e cam urat de prajeala dar o data la cateva luni pot sa fac o exceptie :-) .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc
  • o ceapa
  • 1 cartof
  • 2 oua
  • o legatura de marar verde
  • piper si sare
  • 5-6 catei de usturoi (optional)
  • cimbru uscat (cat luam intre degete)
  • boia dulce ( daca va plac mai colorate)
  • un castronel de faina
  • ulei pentru prajit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele:

Punem carnea intr-un castron  si o asezonam cu sare, piper, marar si cimbru.

Dam cartoful pe razatoarea mica, il stoarcem bine de apa si il punem si pe el in castron apoi batem cele 2 oua si le amestecam in carne.

Ceapa o tocam marunt si o inabusim in 2-3 linguri de ulei pana devine sticloasa apoi o adaugam peste carne.

Omogenizam bine toate ingredientele apoi vom forma bile de carne pe care le dam prin faina (faina am pus-o intr-un castron) apoi le aplatizam intre palme.

Incingem bine uleiul si prajim chiftelele la foc mic pana se rumenesc frumos, dar nu foarte tare!

daca focul va fi tare, ele se vor rumeni foarte repede dar in interior raman crude, de ceea se prajesc la foc mic.

Se servesc calde dsau reci cu mustar sau cu orice garnitura va place!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cand le scoatem din tigaie, le punem intai pe un prosop de hartie ca sa absoarba excesul de ulei!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftele 246513
retete culinare - Chiftele 246514
retete culinare - Chiftele 246515

COMENTARII (19)

laura_n 1

23.07.2013, 10:27

buuune sa incerci si la cuptor

La Ancuta 1

23.07.2013, 11:04

Si noua ne plac, dar nu-mi place sa le prajesc, asa ca mai nou le fac la cuptor

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 13:23

grozave

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D