Chiftele cu dovlecei si feta la cuptor

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 30 Aug 2016 | 884 vizualizari

 

Un aperitiv original cu dovlecei si feta. Le puteti coace la cuptor fara sa puneti grasime.


Am folosit dovlecei galbeni culesi direct de la fermă dar puteti pune verzi


 


http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/chiftele-cu-dovlecei-si-feta-la-cuptor.html

 

INGREDIENTE

pentru 9 chiftele marisoare

  • 2 dovlecei mici
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 50g branza feta
  • 60 g pesmet
  • sare și piper
  • câteva frunze proaspete de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu dovlecei si feta la cuptor:

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C,

Se spală dovleceii (am lasat coaja) și se îndepărtează capetele.

Se curata de coaja ceapa.

Dati dovleceii si ceapa pe razatoarea cea mare, presarati cu sare mare si puneti la scurs.

Apasati cu o lingura, ca sa scoateti cat mai multa zeama.

Intr-un castron se amesteca dovlecei, ceapa, busuiocul proaspat tocat, branza feta maruntita, pesmetul și ouăle. Puneti sare și piper.

Odată ce amestecul este omogen, formati chiftelele.

Așezați-le pe o placa acoperită cu hârtie de copt.

Se coc 20 la 25 de minute pe fiecare parte.

Pot fi servite reci ca aperitiv cu un sos pe gustul dumneavoastră sau calde cu o salata verde.

 

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftele cu dovlecei si feta  la cuptor-0
Chiftele cu dovlecei si feta  la cuptor-1
Chiftele cu dovlecei si feta  la cuptor-2
Chiftele cu dovlecei si feta  la cuptor-3
Chiftele cu dovlecei si feta  la cuptor-4
Chiftele cu dovlecei si feta  la cuptor-5
Chiftele cu dovlecei si feta  la cuptor-6
Chiftele cu dovlecei si feta  la cuptor-7
Chiftele cu dovlecei si feta  la cuptor-8
Chiftele cu dovlecei si feta  la cuptor-9
Chiftele cu dovlecei si feta  la cuptor-10

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

01.09.2016, 12:17

Ce bunee !!!

MotanLaOale 1

01.09.2016, 17:20

mirela0911 1

03.09.2016, 19:33

Ca bune mai sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04