Chiftele cu legume si sos

de amalia01 in Porc, 7 Sep 2014 | 3288 vizualizari

 

Si fiindca a sosit anotimpul legumelor de tot felul, ce spuneti de niste chiftele ?

 

INGREDIENTE

  • a. CHIFTELE
  • - 1 ou
  • - 500 gr carne tocata amestec
  • - 1/2 ardei gras
  • - 1 morcov mic
  • - 3 catei usturoi
  • - 1 lingura patrunjel verde
  • - 1 dovlecel mic
  • - sare, piper ,dupa gust
  • - 2 linguri de pesmet
  • b. SOS
  • - 1 ceapa
  • - 2-3 catei usturoi
  • - 500 ml bulion
  • - 2 linguri ulei de masline
  • - 2 rondele de ardei iute
  • - sare,dupa gust
  • - 1 fir de patrunjel verde
  • - 1 lingurita de miere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu legume si sos:

a. CHIFTELE

- Ardeiul si morcovul ,curatati si spalati,ii tocam cubulete ; Dovlecelul il curatam si il dam pe razatoare; Usturoiul il pisam; Punem carnea intr-un vas adaugam dovlecelul, legumele taiate ,oul crud ,usturoiul pisat , patrunjelul tocat ,sare si piper dupa gust; Framantam bine si adaugam pesmetul;

Formam  chiftelute rotunde si le prajim in ulei incins.

b.SOS

Ceapa si usturoiul le curatam si le dam pe razatoarea fina ; Incingem 2 linguri ulei de masline si calim ceapa si usturoiul 1 minut; Turnam  bulionul, adaugam  ardeiul iute taiat marunt si lasam sa fiarba circa 10-15 minute pana se mai ingroasa sosul un pic. Asezonam cu sare dupa gust si adaugam patrunjelul tocat;

- Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca apoi adaugam mierea si amestecam incet.

Servim chiftelutele cu sosul picant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu legume si sos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate