Chiftele cu ou ochi

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 12 Iun 2014 | 3078 vizualizari

 

Am vazut pe site si aratau foarte frumos si am zis sa incerc si eu. Sunt frumoase si bune!

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata amestec
  • 2 oua
  • 3 felii paine
  • 1 ceapa
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava
  • 2 oua pentru ochiuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu ou ochi:

Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Mararul se toaca marunt.

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele, se sareaza si pipereaza dupa gust.

Se tine 20-30 minute la frigider sa se amestece aromele.

Din amestecul de chiftele se fac doua cosulete (din tot amestecul ies 6 cosulete) care se pun intr-o tava unsa cu unt.

Trebuie facute cu atentie si de marime potrivita sa incapa un ou in ele. Ale mele au fost un pic mai mici si au dat pe afara.

Tava cu cosuletele se introduce in cuptorul preancalzit pentru 20-25 minute pana incep sa se rumeneasca putin.

Se scoate tava din cuptor si in fiecare cosulet de sparge cate un ou si se presara sare.

Se reintroduce in cuptor pentru 8-10 minute pana se fac ouale cum doriti de moi.

Cand sunt facute ouale se scoate tava din cuptor si cosuletele se pun pe farfurii.

Se servesc calde cu muraturi sau salata.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu ou ochi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tortilla cu carne tocata de porc