Chiftele cu sos

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 21 Apr 2011 | 4020 vizualizari

 

INGREDIENTE

Chiftele:

  • 600-700 gr carne porc sau amestec porc+vita
  • 50 gr slanina
  • o ceapa
  • 5 catei usturoi
  • un cartof
  • 1-2 oua
  • sare
  • putin piper
  • o chifla mare sau 2-3 felii paine
  • patrunjel

Sos

  • doua cani suc rosii
  • o ceapa
  • jumatate lingurita busuioc uscat
  • o lingura zahar
  • sare
  • 3 foi dafin
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos:

Tocam carnea si slanina (prin masina de carne sau robot)
Ceapa o tocam marunt, usturoiul il pisam, chifla o punem la inmuiat in apa apoi o stoarcem bine.
Cartoful il dam prin razatoarea cu ochiuri mari.Tocam patrunjelul.
Le amestecam toate intr-un bol mai mare impreuna cu oul si condimentam cu sare si piper.
Cu mana umeda luam din compozitie si formam bilute pe care mai apoi le aplatizam.
Le punem in ulei incins si le prajim pe ambele parti pana se rumenesc frumos.Le pastram la loc cald.

In alt vas tocam o ceapa pe care o calim iar apoi punem sucul de rosii.
Adaugam busuiocul, usturoiul feliat ,foile de dafin, zaharul si sare dupa gust.
Fierbem la foc mic 15 minute dupa care punem chiftelutele si mai lasam 10 minute fara insa a clocoti sosul (la foc mic, mic)
Presaram patrunjel verde.

Putem servi cu piure, salate, mamaliguta.
Mie imi place si simplu, cu paine proaspata.

 

COMENTARII (11)

Corinuta 1

21.04.2011, 12:07

aziz 1

21.04.2011, 19:46

valeu mi-e foame

gaby_duceag 1

27.04.2011, 11:44

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D