Chiftele de dovlecei

de Ina in Aperitive / Garnituri, 10 Iul 2010 | 9159 vizualizari

 

Fetele mi-au facut pofta cu dovlecei, asa ca acum va prezint si eu reteta mea de chiftele ;)

 

INGREDIENTE

  • 3  dovlecei
  • 1  morcov
  • 100 g branza
  • 4  catei de usturoi
  • 1  legatura de patrunjel
  • 2  oua
  • Pesmet ( 4-5 linguri )
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei:

 

       Dovleceii  se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se presara cu sare.  Se lasa intr-o strecuratoare,  pentru a se scurge lichidul din ei. Dupa cca. 30 minute, se storc bine de suc, in pumni.

       Morcovul se trece prin razatoarea mica si se stoarce bine de suc.

       Branza se rade si ea, apoi se amesteca cu dovleacul  si morcovul bine stoarse , se adauga usturoi,  oua , patrunjel si piper .  Compozitia se definitiveaza  adaugand pesmet atat cat sa obtinem o pasta care sa nu curga.

       Se formeaza chiftelute care se prajesc in ulei bine incins.

       Se pot servi ca simple, cu mujdei  de usturoi sau  zeama de  lamaie .

 

 

TIPS-URI

1

stoarce bine dovleceii, altfel compozitia va fi prea zemoasa, iar chiftelele nu pot fi formate.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftele de dovlecei 40932
retete culinare - Chiftele de dovlecei 40933
retete culinare - Chiftele de dovlecei 40934
retete culinare - Chiftele de dovlecei 40935
retete culinare - Chiftele de dovlecei 40940
retete culinare - Chiftele de dovlecei 40941
retete culinare - Chiftele de dovlecei 40942
retete culinare - Chiftele de dovlecei 40943
retete culinare - Chiftele de dovlecei 40944

COMENTARII (27)

lili 1

05.08.2010, 21:24

mi-ai facut o pofta maine ma duc in gradina sa vad daca am dovlecel marisor si imi fac si eu

Ina 1

05.08.2010, 21:45

Lili, bine ai venit la masa! sunt deliciosi

monicutza 1

08.07.2011, 17:08

da,ai dreptate sunt deliciosi multumesc de reteta!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: