Chiftele de dovlecei

de Ina in Aperitive / Garnituri, 10 Iul 2010 | 26114 vizualizari

 

Fetele mi-au facut pofta cu dovlecei, asa ca acum va prezint si eu reteta mea de chiftele ;)

 

INGREDIENTE

  • 3  dovlecei
  • 1  morcov
  • 100 g branza
  • 4  catei de usturoi
  • 1  legatura de patrunjel
  • 2  oua
  • Pesmet ( 4-5 linguri )
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei:

 

       Dovleceii  se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se presara cu sare.  Se lasa intr-o strecuratoare,  pentru a se scurge lichidul din ei. Dupa cca. 30 minute, se storc bine de suc, in pumni.

       Morcovul se trece prin razatoarea mica si se stoarce bine de suc.

       Branza se rade si ea, apoi se amesteca cu dovleacul  si morcovul bine stoarse , se adauga usturoi,  oua , patrunjel si piper .  Compozitia se definitiveaza  adaugand pesmet atat cat sa obtinem o pasta care sa nu curga.

       Se formeaza chiftelute care se prajesc in ulei bine incins.

       Se pot servi ca simple, cu mujdei  de usturoi sau  zeama de  lamaie .

 

TIPS-URI

1

stoarce bine dovleceii, altfel compozitia va fi prea zemoasa, iar chiftelele nu pot fi formate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

lili 1

05.08.2010, 21:24

mi-ai facut o pofta maine ma duc in gradina sa vad daca am dovlecel marisor si imi fac si eu

Ina 1

05.08.2010, 21:45

Lili, bine ai venit la masa! sunt deliciosi

monicutza 1

08.07.2011, 17:08

da,ai dreptate sunt deliciosi multumesc de reteta!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de dovlecei cu cartofi