Chiftele de dovlecei cu cascaval

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 2 Oct 2012 | 1858 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei nu foarte mari
  • 120-150 gr cascaval Delaco
  • 4 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 2 linguri pesmet
  • 3-4 linguri faina
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • faina pentru tavalit
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei cu cascaval:

Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Luam cate putin intre maini si ii stoarcem cat putem de bine de zeama lasata. Usturoiul il curatam, il pisam si il punem peste dovleac. Adaugam ouale, faina si pesmetul. Verdeata o spalam, indepartam cozile si o tocam marunt. Cascavalul il dam pe razatoarea mare.

Punem atat verdeata cat si cascavalul in compozitia de chiftele si amestecam bine . Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Intr-o tigaie punem ulei la incins, ceva mai mult. Luam cu mana din compozitie si formam chiftele. Le tavalim prin faina, apoi le punem la prajit in uleiul incins.

Le rumenim frumos pe ambele parti, apoi le scoatem cu o paleta pe servetele de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei. Dupa ce le terminam de pregatit, le lasam putin la racorit si servim.

Sunt bune atat calde cat si reci, simple, cu o salata sau putin mustar.

Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftele de dovlecei cu cascaval-0
Chiftele de dovlecei cu cascaval-1

COMENTARII (50)

Rocsi

Rocsi 1

22.10.2012, 22:46

Multumesc mult de tot Loryluk

andreea_angelo

andreea_angelo 1

18.11.2012, 14:04

imi place place place!!!!

Rocsi

Rocsi 1

18.11.2012, 14:44

Ma bucur sa au asta Andreea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12