Chiftele de dovlecei in sos de rosii

de Dana_Retetegg in Mancaruri de legume, 20 Noi 2012 | 4701 vizualizari

 

Super gustoase mai ales alaturate unui sos de rosii delicios, home made!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei (600 g),
  • 2 oua,
  • 3-4 linguri pesmet,
  • marar,
  • busuioc si patrunjel tocate marunt,
  • boia dulce,
  • piper alb,
  • sare,
  • oregano,
  • ulei pt prajit,
  • 250 g rosii in bulion,
  • 2 linguri ketchup de casa,
  • sare,
  • piper,
  • 3 catei de usturoi.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei in sos de rosii:

Dovleceii i-am spalat bine, i-am dat pe razatoare, am adaugat putina sare si i-am pus la scurs 1 ora.  

Cand dovleceii au fost scursi bine (i-am mai presat si cu mana sa elimin tot surplusul de lichid), am adaugat peste ei verdeturile tocate marunt, boia, piper, oregano, sare, oua si pesmet.  

Am amestecat bine toata compozitia (daca e prea moale mai puneti niste pesmet sau faina), apoi am modelat chiftelutele.  

Le-am prajit bine pe ambele parti in ulei incins.  

Le-am scos pe servet de hartie.  

Sosul de rosii l-am facut din 250 g rosii in bulion taiate marunt, ketchup de casa, 2-3 linguri de apa, sare, piper si usturoi taiat felii fine. Am pus ingredientele intr-un vas pe foc si am lasat la fiert 10 minute.  

Am servit chiftelele de dovlecei in sosul delicios de rosii!

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftele de dovlecei in sos de rosii-0
Chiftele de dovlecei in sos de rosii-1
Chiftele de dovlecei in sos de rosii-2
Chiftele de dovlecei in sos de rosii-3

COMENTARII (36)

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

20.11.2012, 22:20

multumesc

simo_brkic

simo_brkic 1

21.11.2012, 01:31

slurp!da ce bun!!!

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

21.11.2012, 10:06

merci

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!