Aperitiv chiftele de legume

de Ksenya in Aperitive / Garnituri, 29 Sep 2016 | 26307 vizualizari

 

Am tot vazut pe la bucatarasi ca fac chiftele de legume, n-am rezistat, am facut si eu, numai ca o reteta de post. Prietena mea mereu imi zice ca e prezenta pe site-ul asta dupa retete si ca ar trebui  sa pun si eu una de post. Asa ca am studiat problema si am facut :)
 

 

INGREDIENTE

  • o telina
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 6 cartofi
  • 2 linguri faina
  • 2 oua (optional)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pesmet
  • ulei pentru prajit
  • o legatura de patrunjel (puteti pune ce verdeata va place)
  • o lingurita boia dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chiftele de legume:

Curatam toate legumele de coaja.

Dovlecelul il dam prin razatoarea mica, presaram putina sare si dam deoparte pentru 15 minute, la fel procedam si cu cartofii.

Restul legumelor  le dam prin razatoarea mica si le punem intr-un castron.Adaugam dovlecelul stors de lichidul lasat, la fel procedam si cu cartofii, adaugam ouale batute (cand nu este post), faina, pesmetul, patrunjelul, tocat marunt , usturoiul zdrobit si boiaua, potrivim de sare si piper si lasam pentru 10 minute la frigider.

Intr-o tigaie adaugam uleiul si lasam sa incinga la foc mediu. Modelam chiftelutele si le aplatizam cat mai bine, pentru a patrunde bine caldura si sa nu riscam sa avem legumele crude la mijloc. Prajim pe ambele parti pana capata o culoare aurie. Se servesc atat fiebinti, cat si calde, cu sosul preferat sau cu muraturi si ardei iuti.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca intre timp compozitia a mai lasat lichid, mai putem adauga putina faina sau pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chiftele de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

dantes 1

14.10.2016, 08:43

Bune!

navidad_2017 1

04.01.2017, 01:23

Fac si eu de ani de zile, dar fara telina (nu gasesc aici radacina!)... Derivatie dupa reteta clasica de "draniki"....

Anett 1

09.03.2022, 13:35

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de dovlecei si cartofi