Chiftele de pui la cuptor

de Rux in Pui, 15 Sep 2015 | 1696 vizualizari

 

Mult mai usoare decat cele prajite...si de ce nu, la fel de gustoase....se prepara destul de simplu si de rapid.

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti mari de pui
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1/2 legatura de marar
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1 lingura de ulei( eu am pus de palmier)
  • 1 lingura de apa minerala
  • 1 lingura de faina cu varf
  • sare( in jur de o lingurita)
  • piper dupa gust
  • ulei pentru uns tava
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de pui la cuptor:

Se toaca carnea impreuna cu ceapa, usturoiul, verdeata, se adauga oul si galbenusul, uleiul, apa, sarea, piperul, faina, apoi se amesteca bine.

Cu mana uda se formeaza chiftelele si se asaza in tava de cuptor unsa cu ulei.

Se coc la cuptorul incins pana se rumenesc frumos.

La jumatatea coacerii se pensuleaza cu putin ulei din tava. ( sau se pot intoarce, cum doriti).

 

TIPS-URI

1

In cazul in care nu le dati copiilor, puteti inlocui apa minerala cu o lingura de bere.

RETETA IN IMAGINI

Chiftele de pui la cuptor-0
Chiftele de pui la cuptor-1
Chiftele de pui la cuptor-2
Chiftele de pui la cuptor-3

COMENTARII (29)

miki_a 1

17.09.2015, 11:20

O idee buna!!! Cu sos nu am mai mancat de-o vesnicie!!!

Andreea Caroline 1

17.09.2015, 17:43

Ce pofta mi-ai facut Rux

Rux 1

22.09.2015, 22:56

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04