Chiftele de soia

de Xandrinne in Mancaruri de post, 4 Sep 2011 | 5221 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca. 125 g soia fulgi
  • 1-2 cepe
  • 1,5-2 linguri de faina
  • 1 felie mare de paine 
  • 1 catel de usturoi
  • verdeata
  • condiment de legume, foi de dafin, boabe de piper, boabe de mustar
  • maioneza de post
  • 7-8 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de soia:

Mai intai am pregatit soia: am dat-o intr-un clocot, cu condimentul de legume, sare si cu 2 catei de usturoi, dupa care am lasat-o la inmuiat. Cateva ore, caci am avut si altele de facut. Apoi am strecurat-o si scurs-o bine de apa.
Apoi am tocat cepele (cele pentru chiftele), le-am calit usor in ulei, dupa care, racorite, le-am dat prin masina de tocat, impreuna cu usturoiul, felia de paine (daca e nevoie mai puneti o jumatate de felie) si verdeata.
Am amestecat compozitia de ceapa cu soia si cu faina.

Am format chiftele, pe care le-am copt in cuptor (pe hartie de copt pensulata cu ulei). Mentionez ca si chiftelutele le-am pensulat cu ulei. Am introdus tava in cuptor; dupa ce s-au rumenit pe o parte le-am intors si le-am mai lasat un pic la copt.

Restul de ceapa am taiat-o julienne si am pus-o la fiert cu 2 cani de apa, 1/2 cana otet, boabe de piper si de mustar, 2 foi de dafin. Dupa un clocot-doua, am oprit focul si am strecurat ceapa. Am amestecat cu maioneza de post si cu chiftelutele.

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftele de soia-0
Chiftele de soia-1
Chiftele de soia-2
Chiftele de soia-3

COMENTARII (4)

jolygina 1

04.09.2011, 15:25

Lau 1

04.09.2011, 16:52

alinutzika 1

04.09.2011, 22:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04