Chiftele de ton si cartofi copti, in sos de branzeturi

de Merisor in Ton, 13 Ian 2016 | 4078 vizualizari

 

Tot incercand sa diversific mancarurile cu care ma straduiesc sa-i surprind placut pe ai casei, mi-a venit ideea acestei combinatii.
Daca va plac sosurile albe, va spun ca a fost o combinatie super reusita.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru prepararea chiftelelor:
  • 2 conserve cu file de ton in ulei (300 g)
  • 1 conserva cu ciuperci champignon (275 g)
  • 1 ceapa galbena
  • 200 g pesmet
  • 2 oua
  • zeama de la 1 lamaie
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • boia de ardei iute si dulce
  • ulei pentru prajit
  • Pentru prepararea cartofilor:
  • 500 g cartofi albi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce si iute
  • rozmarin
  • 100 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 5-6 catei de usturoi
  • Pentru prepararea sosului:
  • 400 g smantana
  • 200 g branza tartinabila
  • 100 g parmezan
  • 400 ml supa de legume
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper alb
  • frunze proaspete de busuioc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de ton si cartofi copti, in sos de branzeturi:

Pentru prepararea chiftelelor, desfacem conservele de ton si punem continutul intr-o sita, la scurs.

Tocam fin, ceapa si ciupercile scurse si le amestecam cu fileul de ton.

Adaugam condimente, 2-3 linguri de pesmet, in functie de consistenta amestecului si ouale.

Omogenizam bine compozitia si formam chiftelele de marimea unei nuci, le tavalim bine prin pesmet si le prajim in ulei incins, la foc mediu spre mare.

Le scoatem apoi intr-o sita, sau pe prosoape absorbante, sa se scurga bine de ulei.

Pentru prepararea cartofilor, curatam si spalam bine cartofii, apoi ii taiem in sferturi sau jumatati si ii asezam in tava unsa cu unt si ulei de masline.

Presaram peste ei condimentele si ii amestecam bine sa se unga cu unt si ulei, adaugam printre ei cateii de usturoi si crengute de rozmarin si ii dam la cuptor pentru 35-40 de minute, pana se rumenesc.

Pentru prepararea sosului, curatam ceapa si usturoiul, le tocam fin si le calim in putin ulei de masline.

Cand ceapa se patrunde usor, adaugam putin zahar sa ii dam un usor gust de caramelizat, apoi putina supa de legume si desfacem smantana in ea.

Adaugam si branza tartinabila, amestecand intens pana se omogenizeaza frumos si mai diluam sosul cu supa de legume, fierbinte.

Eu am avut supa de legume, pentru ca am preparat cu o zi inainte o supa crema, dar daca nu aveti, se poate dilua si cu apa fierbinte, sau lapte.

Condimentam sosul dupa gust, in special cu multe frunze proaspete de busuioc, rupte marunt, pentru un plus de parfum si prospetime.

La final, adaugam si parmezanul ras, sau il putem adauga chiar in timpul servirii.

Servim chiftelele de peste si cartofii copti cu mult sos.

Sa va fie de folos!

 

 

TIPS-URI

1

Sosul racit se poate reincalzi pe baie de aburi, sau la microunde, dar nu direct pe foc, pentru ca se poate branzi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de ton si cartofi copti, in sos de branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de ton