Chiftele de vinete la cuptor (de post)

de _Alina_ in Mancaruri de post, 25 Iun 2014 | 7482 vizualizari

 

Iar am facut chiftele.:) Avand niste vinete coapte in congelator de care ma tot "impiedicam" am zis sa le folosesc la ceva. M-am gandit sa preiau modelul celor cu ghebe. Au fost bune, dar nu se pot compara cu cele de ghebe care sunt muuult mai gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg vinete coapte
  • 150 g morcov (spalat si curatat)
  • 100 g stixuri cu susan
  • 2 cepe mari (350 g curatate)
  • 5 catei de usturoi
  • 150 g orez fiert
  • 50 g gris
  • sare, piper dupa gust
  • In plus:
  • 4 lg pesmet + 1 lg faina pentru dat chiftelele
  • Stixuri pentru pus chiftelele
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de vinete la cuptor (de post):

1. Pune stixurile intr-un robot si farama-le.

2. Pune ceapa, usturoiul si morcovul in robot separat si pulseaza pana obtii consistenta dorita.

3. Amesteca toate ingredientele intr-un vas incapator.

4. Formeaza chiftele din compozitie si tavaleste-le prin amestecul de pesmet si faina.

5. Pune chiftelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu-le in cuptorul preincalzit la 190 grade celsius pentru 20-30 minute.

6. Dupa ce s-au copt lasa-le sa se raceasca complet inainte de a le transfera pe un platou. Infinge cate un stix in fiecare chiftea.

Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

 Nota: Poti folosi pesmet in locul stixurilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de vinete la cuptor (de post)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de vinete