Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 6 Sep 2016 | 634 vizualizari

 

M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate.

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne de porc;
  • sare;
  • o ceapa;
  • doi graunti de usturoi;
  • putin cimbru uscat;
  • doua oua;
  • 50 g paine mai veche de o zi;
  • o lingura de faina;
  • 100 g fulgi de porumb;
  • untura pentru prajirea chiftelelor.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb:

Carnea de porc se spala, se taie cubulete si se toaca la robotul de bucatarie.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Usturoiul se curata de foi, se spala si se preseaza.

Painea se inmoaie in apa, apoi se stoarce.

Intr-un castron se pun carnea, putina sare, ceapa, usturoiul, putin cimbru uscat, un ou si painea si se amesteca. Pentru a obtine o compozitie cat mai fina se mixeaza amestecul la robotul de bucatarie.

Intr-o farfurie se pune faina, intr-un castron se bate un ou, iar intr-o alta farfurie se pun fulgii de porumb maruntiti.

Se formeaza chiftelele, se dau prin faina, prin oul batut, iar la final prin fulgii de porumb. Se prajesc in untura pe ambele parti, dupa care se scot pe un servetel absorbant.

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb-0
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb-1
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb-2
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb-3
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb-4
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb-5
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb-6
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb-7
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb-8
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb-9
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb-10

COMENTARII (26)

roxana_simona

roxana_simona 1

07.09.2016, 17:31

Rocsi

Rocsi 1

07.09.2016, 22:25

Ce mult imi place ideea, dar la cuptor le-as prefera daca le fac pentru mine!

miki_a

miki_a 1

08.09.2016, 20:32

La mulți ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12