Chiftele din ghebe

de ionix in Mancaruri de legume, 1 Noi 2010 | 8859 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • vreo 600 g de ghebe oparite
  • 3 cepe
  • 1 ardei gras 
  • o mana cu faina
  • doua oua
  • o capatana de usturoi
  • 2 cartofi
  • o felie de paine veche
  • 100 ml lapte
  • o legatura de marar
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din ghebe:

Incepem prin a fierbe ghebele si cartofii, in coaja. Intre timp punem painea la inmuiat in lapte. Dupa ce au fiert, punem ghebele la scurs si la racit. Cartofii se curata de coaja si se lasa si ei la racit. Felia de paine se scurge bine de lapte. Dupa ce s-au racit ii dat pe masina pe ochiurile mici, impreuna cu : ceapa, ardeiul, usturoiul si felia de paine. Se amesteca bine si punem faina, sare, piper, mararul tocat marunt si ouale. Amestecam bine si apoi facem chiftelutele. Le prajim in ulei foarte bine incins.

Se scot pe servetele, pentru a absorbi uleiul, si apoi se servesc.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

ghebele sa le scurgeti bine pentru a nu se dezintegra chiftele in tigaie...

RETETA IN IMAGINI

Chiftele din ghebe-0
Chiftele din ghebe-1
Chiftele din ghebe-2
Chiftele din ghebe-3
Chiftele din ghebe-4
Chiftele din ghebe-5

COMENTARII (28)

vanilla 1

02.11.2010, 12:15

delicios!!!

ionix 1

03.11.2010, 16:55

@Miha... mi-ai adus aminte de ce-mi zicea bunica, Dumnezeu s-o odihneasca... imi zicea asa : nu mai merge cocosata c-o sa devii o baba gheboasa gheboasa de aia vrei tu?

@Gaby... mersic

@Vanilla... asa mi-a spus si sotul

adry88 1

29.05.2011, 13:35

sunt foarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04