"Chiftele" din mere

de mamaieelena in Mancaruri de post, 28 Aug 2013 | 11739 vizualizari

 

Aveam 3 mere si nu stiam ce sa fac cu ele pentru o placinta nu era suficiente mere si asa am facut aceste chiftele pe care poate trebuiau facute la cuptor dar mi-a fost mai simplu sa stau la foc sa prajesc.

 

INGREDIENTE

  • 3 mere mari
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri zahar
  • 3 liguri faina(se apreciaza in functie de cat sunt de zemoase merele)
  • 2 linguri pesmet
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Chiftele" din mere:

Merele se spala si se curata de coaja.Se dau prin razatoarea mare si se amesteca toate ingredientele mai sus mentionate,

Punem tigaia la incins apoi uleiul si facem forme in palma mai intai rotunde apoi se aplatizeaza ca sa se patrunda bine in mijlocul chiftelelor.Sunt foarte bune si parfumate dar pentru ca noi nu mancam pudrat nicio prajitura le-am servit asa natur.

Se poate pune si frisca dupa preferintele fiecaruia.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra ""Chiftele" din mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

28.08.2013, 20:26

Ce bunatate Mamaie!

simona72 1

28.08.2013, 21:52

Interesanta reteta! Bravo!!

mihaelar63 1

20.11.2013, 00:49

Placee !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat