Chiftele grecesti

de aalliinnaa07 in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2012 | 4767 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • 1/2 lingura oregano uscat
  • 1/2 lingura chimion uscat (dar eu nu am pus pentru ca nu imi place)
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper
  • smantana/ iaurt pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele grecesti:

Carnea tocata se amesteca cu ceapa maruntita (eu am dat-o pe razatoare), usturoiul zdrobit, oul, pesmetul, oregano,sare si piper, dupa gust. Se framanta bine toate ingredientele.

Se modeleaza cu mana chiftele rotunde, se trec prin faina si se rumenesc pe toate partile in ulei bine incins. Se scot pe prosoape absorbante si se aseaza pe un platou.

Se servesc garnisite cu smantana in care am adaugat usturoi zdrobit si bucati mici de castravete sau cu iaurt.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftele grecesti-0
Chiftele grecesti-1
Chiftele grecesti-2
Chiftele grecesti-3
Chiftele grecesti-4
Chiftele grecesti-5

COMENTARII (20)

Cristinutsa 1

07.11.2012, 06:18

Reteta din Click pentru femei? Am incercat`o si eu zilele trecute..super! O recomand..

aalliinnaa07 1

07.11.2012, 08:28

da de acolo am luat reteta

aalliinnaa07 1

07.11.2012, 08:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41