Chiftele în aluat de bere by Gaby

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 3 Mar 2013 | 1939 vizualizari

 

De când le-am vazut la Gaby, am poftit la ele. Iată că le-a venit rândul! Super delicioase! Mulțumesc Gaby pentru idee! :-*

 

INGREDIENTE

  • Bere fără alcool 300 ml,
  • Făină albă de grâu 600 g.,
  • Sare iodată 1 linguriță,
  • Zahăr tos 2 lingurițe,
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • Drojdie uscată 3 lingurițe,
  • Pentru Chiftele
  • Carne tocată amestec vită+porc cca. 600 g,
  • Usturoi ,
  • Pâine 2 felii vechi de o zi,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia de ardei dulce,
  • Mărar verde/uscat
  • Ou 1 bucată.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele în aluat de bere by Gaby:

Pentru chiftele se amestecă carnea tocată, cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă, se asezonează de sare, piper, boia și mărar. Apoi se modelează cu mâna udă chifteluțe, mi-au ieșit 26 de bucăți.

În cuva de la mașina de pâine se pun pe rând berea, sarea, zahărul, uleiul, făina și drojdia. Se programează pentru aluat cca. 90 de minute.

Când s-a terminat programul, se scoate aluatul, se întinde, sa taie în rondele. Se pune pe fiecare rondea câte o chifteluță. Se modelează biluțe, care apoi se pun în tavă și se ung cu ou. Se pun la cuptor cca. 40 minute până se rumenesc frumos.

Se servesc reci sau calde, cu sos de roșii sau muștar.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

inainte de a da la cuptor se pot presara cu putin susan, mac sau seminte de in

RETETA IN IMAGINI

Chiftele în aluat de bere by Gaby-0
Chiftele în aluat de bere by Gaby-1
Chiftele în aluat de bere by Gaby-2
Chiftele în aluat de bere by Gaby-3
Chiftele în aluat de bere by Gaby-4
Chiftele în aluat de bere by Gaby-5
Chiftele în aluat de bere by Gaby-6
Chiftele în aluat de bere by Gaby-7
Chiftele în aluat de bere by Gaby-8
Chiftele în aluat de bere by Gaby-9
Chiftele în aluat de bere by Gaby-10
Chiftele în aluat de bere by Gaby-11
Chiftele în aluat de bere by Gaby-12

COMENTARII (16)

Cris2711

Cris2711 1

03.03.2013, 22:46

ce fain ti-a iesit

alba_zori

alba_zori 1

04.03.2013, 19:41

foarte bune,si eu le-am facut odata,te pup

babi5

babi5 1

17.06.2013, 11:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24