Chiftele in paine

de Bunica in Mancaruri cu carne, 13 Ian 2014 | 1659 vizualizari

 

Le-am vazut postate la Gabi,Simona,Timea si ma tot gandeam la ele.Aveam ceva carne tocata ,deci la treaba!

 

INGREDIENTE

  • 300 g. carne tocata vita + porc
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 1 ou
  • 1 lingurita Baza Mirodenia (Fuchs)
  • o legatura de patrunjel verde
  • o lingura ulei pentru uns forma
  • Aluat
  • Vezi aluatul de la painea cu iaurt
  • http://www.bucataras.ro/retete/paine-cu-iaurt-55868.html
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in paine:

Carnea se amesteca cu: ceapa tocata marunt,cartoful fiert si pasat,oul,patrunjelul tocat,baza Mirodenia.

Se fac chiftelele rotunde.

Rupe din aluat o bucat cat o minge de tenis.Intinde aluatul pe masa de lucru sub forma rotunda sau patrata.In mijloc pune chifteluta si acopera cu marginile.

Tot asa pana se termina chiftelele.

Unge o forma(eu am folosit una de ceramica) cu ulei si pune chiftelele cu parte unde ai strans martginile in jos.

Lasa la dospit 20 minute,apoi baga in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute la 170 grade.

Se servesc cu ce doresti.

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftele in paine-0
Chiftele in paine-1
Chiftele in paine-2
Chiftele in paine-3
Chiftele in paine-4
Chiftele in paine-5
Chiftele in paine-6

COMENTARII (23)

Bunica 1

13.01.2014, 21:01

Rocsi trebuie sa te grabesti,c-au ramas vreo 3!))

Bunica 1

13.01.2014, 21:04

A mancat Ioana doua rapid

Dana Cristea - pusikmea 1

14.01.2014, 13:47

Si la mine sunt trecute pe lista, arata atat de bine, mai ca le-as face maine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04