Chiftele in sos de bulion

de babi5 in Porc, 22 Noi 2014 | 9246 vizualizari

 

Sunt bune ,bune.Puteti face si voi , ca si garnitura linga am facut cus-cus.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata
  • 2 felii pine
  • 2 cartofi
  • 1 capatina usturoi
  • 1 lingurita boia
  • 1 virf lingurita piper
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 1/2
  • 500 ml bulion casa
  • 1,1/2 lingura faina
  • 1 lingura zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in sos de bulion:

Carnea se pune intr-un castron  peste care adaugam pinea inmuiata  si bine stoarsa, usturoiul curatat si dat prin  presa, ceapa data prin razatoarea mica, cartofii curatati,spalati si dati prin razatoarea mica, ouale, sarea ,piperul si boiaua.

Amestecam bine totul si lasam la rece 30 min.

Intre timp  preparam  sosul de rosii . Punem intr-o craticioara putin ulei adaugam faina lasam usor sa se  rumeneasca apoi adaugam bulionul sarea si zaharul si lasam sa fiarba amestecind din cind in cind sa nu faca cocoloase si sa se prinda de fundul oalei.

Lasam sa fiarba  10 minute .Apoi luam la o parte.

Intr-o tava punem hirtie de copt si punem chiftelele modelate , punem putin ulei pe fiecare chiftea si introducem  tava in cuptorul incins la 190 grade.Cind sunt bine rumenite le scoatem din cuptor  punem chiftelele intr-un vas de ceramica turnam sosul peste ele si le mai introducem in cuptor pentru 10 minute.

Scoatem din cuptor asezonam cu marar verde si putem servi cu garnitura la alegere.

Eu am facut cus-cus. Sa va fie si reteta mea de folos.

TIPS-URI

1

Garnitura linga poate fi: cartofi natur, piure, orez paste, cus-cus

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in sos de bulion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

23.11.2014, 20:43

Vin la o portie ca prea imi plac!

babi5 1

18.12.2014, 10:01

Adele,Gherga Daniela,Rocsi va multumesc

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 19:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de porc in sos de rosii