Chiftele in sos de legume

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 23 Oct 2012 | 4735 vizualizari

 

Aceasta reteta o aveam in minte de ceva timp.Zilele aceastea as fi mancat niste chiftelute cu un sos, dar nu voiam nici sos cu rantas, nici sos alb ci unul altfel.Asa ca m-am gandit la acest sos de legume.Este gustos, nu cade deloc greu la stomac si plin de arome de la legume.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute:
  • 4oo gr carne tocata amestec (vita + porc)
  • 1 felie paine
  • 1 cartof
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • 1 ou
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 1 ardei kapia
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 3 rosii mari de gradina
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in sos de legume:

Chiftelutele:

Cartoful il curatam de coaja si il fierbem. Il scoatem la racorit cand este gata, apoi il dam pe razatoarea mica. Mararul si patrunjelul verde il spalam si il tocam marunt. Intr-un bol punem carnea, cartoful ras, mararul si patrunjelul verde, painea inmuiata in apa si bine stoarsa. Curatam usturoiul, il pisam si il punem in compozitia de mai sus. La sfarsit adaugam oul, sare si piper dupa gust. Punem o tigaie la incins, eu am folosit o tigaie in care le-am copt fara ulei, insa voi puteti sa le prajiti in ulei. Cand s-a infierbantat formam niste chiftele micute si le coacem pe ambele parti. Cand sunt gata le scoatem pe o farfurie.

Sosul:

Ardeiul kapia, gogosarul ii curatam de seminte si ii facem patratele mici. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il decojim si il taiem rondele. Rosiile le decojim si le taiem cubulete. Intr-o cratita punem uleiul la incins. Punem ceapa si rosiile, 3-4 linguri de apa si le inabusim putin.  Apoi punem morcovul, ardeiul si gogosarul. Acoperim cu 1 cana plina cu apa, lasam sa fiarba la foc potrivit si acoperim cu un capac (daca mai este nevoie pe parcurs mai adaugam putina apa calda).

Cand legumele sunt bine patrunse si sosul este legat, condimentam cu sare, piper, busuioc, iar la final adaugam si pasta de gogosari. Punem chiftelutele, mai fierbem cam 2 minute si tragem cratita de pe foc. Lasam la racorit si servim.

Sa aveti pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in sos de legume" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (56)

Rocsi 1

24.10.2012, 10:54

Sincer???Nu)..Dar gasesc eu sa iti dau ceva sa papi

Sim0na 1

24.10.2012, 13:37

mm... ce bunatate!!

Rocsi 1

26.10.2012, 12:44

Multumesc Simona

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu sos alb