Chiftele Marinate

de Anamaria Cook in Porc, 3 Mar 2012 | 4298 vizualizari

 

De fiecare data cand imi este dor de casa gatesc aceasta reteta...si parca ma transporta in bucataria bunicii in zilele de vara sau acasa la parinti intr-o seara friguroasa de iarna. Bunica mea cateodata facea chiftele din cartofii, dar inca nu am reusit sa gasesc reteta dar cu siguranta cand o voi gasii am sa o postez aici.

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata(porc, vita, sau amestec)eu am folosit porc
  • un ou
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 felii de paine (inmuiate in lapte)
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • un cub vita
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele Marinate:

Puneti carnea tocata, usturoiul pisat, oul sare si piper intr-un castron.

Se scurge painea si se pune peste carnea tocata. Amestecati totul pana se omogenizeaza.

Apoi puneti putina faina intr-o farfurie,  se ia putina carne cu ajutorul unei linguri, se tavaleste prin faina si se formeaza o bila. Le puteti lasa asa sau le puteti apasa cu palmele cam 2-3 cm.

Se prajesc chiftelele intr-o tigaie cu ulei cat sa se scufunde pana la jumatate.

Cand ati terminat de prajit toate chiftelutele, puneti o alta tigaie pe foc cu putin ulei in care puteti 2 catei de usturoi cu tot cu coaja.

Se indeparteaza cateii de usturoi cand au inceput sa se inmoaie, apoi se adauga pasta de tomate cu cubul de vita dizolvat in o cana de apa calduta si o jumatate de lingurita de zahar.

Se lasa la fiert cam 15-20 de minute, mai puteti adauga apa daca sosul scade. Puteti adauga o lingurita de faina sa ingrosati sosul. Se serveste cu piure de cartofi.

Pofta Buna si va mai astept pe aceasta pagina pentru alte retete delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele Marinate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele marinate