Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
De fiecare data cand imi este dor de casa gatesc aceasta reteta...si parca ma transporta in bucataria bunicii in zilele de vara sau acasa la parinti intr-o seara friguroasa de iarna. Bunica mea cateodata facea chiftele din cartofii, dar inca nu am reusit sa gasesc reteta dar cu siguranta cand o voi gasii am sa o postez aici.
Puneti carnea tocata, usturoiul pisat, oul sare si piper intr-un castron.
Se scurge painea si se pune peste carnea tocata. Amestecati totul pana se omogenizeaza.
Apoi puneti putina faina intr-o farfurie, se ia putina carne cu ajutorul unei linguri, se tavaleste prin faina si se formeaza o bila. Le puteti lasa asa sau le puteti apasa cu palmele cam 2-3 cm.
Se prajesc chiftelele intr-o tigaie cu ulei cat sa se scufunde pana la jumatate.
Cand ati terminat de prajit toate chiftelutele, puneti o alta tigaie pe foc cu putin ulei in care puteti 2 catei de usturoi cu tot cu coaja.
Se indeparteaza cateii de usturoi cand au inceput sa se inmoaie, apoi se adauga pasta de tomate cu cubul de vita dizolvat in o cana de apa calduta si o jumatate de lingurita de zahar.
Se lasa la fiert cam 15-20 de minute, mai puteti adauga apa daca sosul scade. Puteti adauga o lingurita de faina sa ingrosati sosul. Se serveste cu piure de cartofi.
Pofta Buna si va mai astept pe aceasta pagina pentru alte retete delicioase.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult