Chiftele marinate

de ianculubita in Mancaruri cu carne, 18 Apr 2013 | 2261 vizualizari

 

Nu le-am spus chiftelute,pentru ca mi-am amintit de chiftelele mamei!!
De la un timp,am devenit cam nostalgica,probabil se apropie primavara ca de mult o asteptam!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc tocata
  • 3 felii de paine inmuiate in lapte sau un cartof mai mare
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei pentru prajit
  • 4 linguri faina
  • 2 legaturi marar
  • 2 legaturi patrunjel
  • Sos
  • 1 lingura ulei de la prajit
  • 500 ml suc de rosii
  • 1 pahar vin alb
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • 6 frunze de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele marinate:

Intr-un castron punem carnea tocata, adaugam ceapa tocata fin, usturoiul pisat bine, painea stoarsa sau cartoful dat pe razatoarea cu ochiuri mici, ou, sare, piper, putin cimbru, verdeata spalata si taiata marunt. Amestecam bine totul, apoi formam chiftele, le trecem prin faina, le aplatizam in palma si le punem in ulei la prajit. Le scoatem pe hartie absorbanta si le lasam deoparte pana facem sosul.

In cratita cu o lingura de ulei rasturnam sucul de rosii, adaugam zaharul, frunzele de dafin si vinul. Lasam sa fiarba cateva minute, condimentam dupa gust apoi adaugam chiftelele, mai lasam sa fiarba la foc mic 5 minute, sa se mai ingroase sosul.

Scoatem dafinul si se pot servi cu diferite garnituri de orez sau piure de cartofi, dar si asa simple cu salata de rosii sau si mai bune, cu mamaliguta (ha, ha) !!

 

TIPS-URI

1

nu trebuie sa va speriati cand ati vazut 6 frunze de dafin

2

dafinul amaraste mancarea numai atunci cand ramane in mancare, daca este scoasa la timp, nu ramane decat aroma

RETETA IN IMAGINI

Chiftele marinate-0
Chiftele marinate-1
Chiftele marinate-2
Chiftele marinate-3
Chiftele marinate-4
Chiftele marinate-5

COMENTARII (15)

iri_iri

iri_iri 1

18.04.2013, 18:46

vreau o portie

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

18.04.2013, 19:40

super bune

ianculubita

ianculubita 1

19.04.2013, 08:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!