Chiftele umplute cu ou / Oua scotiene

de T I M E A in Mancaruri cu carne, 27 Dec 2013 | 11440 vizualizari

 

Sunt convinsa ca multi dintre voi ati auzit de ouale aceastea scotiene. Eu le-am vazut de mult timp pe multe bloguri si chiar si la Paprika TV unde le prezenta Jammie Oliver. Am retinut ideea: adica carne tocata in care vine un ou fiert. Eu am folosit reteta mea de chiftele pentru invelis voi puteti folosi doar carne tocata cu condimentele dorite de voi.
Eu le-am servit la masa de Craciun si tare bine au aratat langa alte bunatati.
Sotul meu radea de ele si sa va zic de ce. Stiti ca se zice ca scotienii sunt zgarciti, asa ca el a zis ca acest aperitiv a fost facut ca sa induca in eroare oamenii, adica crezi ca e o bucata mare de carne , dar cand colo e doar un strat subtire restul e ou :))

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 600 gr carne tocata amestec porc si vita
  • 1 cartof potrivit
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica si eventual si 1-2 catei de usturoi daca vreti mai aromati
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde tocat
  • 2 linguri pesmet
  • Pentru invelis:
  • 1 ou
  • 2 lingurite mustar cu piper
  • pesmet
  • faina pentru dat oul prin el
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele umplute cu ou / Oua scotiene:

Mai intai punem ouale la fiert timp de 7-8 minute. Ouale trebuie sa fie fierte tari.Le luam de pe foc si le punem in apa rece 1-2 minute apoi le decojim. 

Cartoful si morcovul le dam pe razatoarea mica si le stoarcem bine. Ceapa si usturoiul le tocam marunt. Adaugam aceste ingrediente peste carnea tocata impreuna cu oul, sarea si piperul si patrunjelul tocat. Le amestecam bine toate si adaugam si pespetul si omogenizam.

Punem intr-o farfurie faina, in alta oul batut amestecat cu mustar si in alta pesmetul.

Ouale le dam prin faina si le invelim cu amestecul de carne tocata. Puteti imparti de la inceput carnea in 7 parti egale. Eu am intins in palma carnea, am aasezat oul in palma peste carne si am acoperit apoi oul.

Bila obtinuta o dam mai intai prin ou apoi prin pesmet. Procedam la fel si cu restul.

Asezam chiftelele uriase in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 35 minute, pana se rumenesc frumos.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-au racit le feliem si le servim alaturi de alte aperitive.

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi doar carne tocata cu condimente (eu am preferat varianta mea cu cartofi si morcovi)

2

Taiati chiftelele in patru cand serviti alaturi de alte aperitive, arata tare bine asa

3

Merg servite si calde langa o garnitura de cartofi sau orez

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftele umplute cu ou / Oua scotiene 286977
retete culinare - Chiftele umplute cu ou / Oua scotiene 286978
retete culinare - Chiftele umplute cu ou / Oua scotiene 286979
retete culinare - Chiftele umplute cu ou / Oua scotiene 286980
retete culinare - Chiftele umplute cu ou / Oua scotiene 286981
retete culinare - Chiftele umplute cu ou / Oua scotiene 286982
retete culinare - Chiftele umplute cu ou / Oua scotiene 286983
retete culinare - Chiftele umplute cu ou / Oua scotiene 286984

COMENTARII (35)

T I M E A 1

29.12.2013, 11:24

ma bucur ca va plac

mamaieelena 1

29.12.2013, 12:56

Cassandra 1

26.09.2015, 13:43

Le-am facut azi....Au iesit S P L E N D I D !!!
Multumesc pentru reteta.....
Explici foarte bine procedura....
Am sa citesc toate retele dvs.
Salutari calde....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55