Chiftele uriase la gratar cu cartofi spiralati

de Patricia Iordache in Porc, 11 Apr 2013 | 2978 vizualizari

 

Nici nu stiam cum sa le numesc corect pe aceste chiftele.
Este, mai pe larg explicat, un amestec de carne modelat si copt pe gratar care se pune de cele mai multe ori intr-o chifla taiata pe jumatate pe langa cascaval, maioneza, salate etc
Eu le-am servit cu cartofi prajiti, salata si lipie ;) A fost delcios!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc tocata
  •  2 cepe potrivite date prin razatoare cu gauri mici
  •  2 oua
  •  4-5 catei de usturoi presati
  •  4-5 linguri rase cu pesmet
  •  sare;
  •  piper;
  •  cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele uriase la gratar cu cartofi spiralati:

In carnea tocata, adugam ceapa rasa, ouale, cateii de usturoi pisati, pesmetul si condimentele. Amestecam bine,astfel incat condimentele sa patrunda bine in carne.

Lasam la frigider aproximativ 30 minute ca sa se aromatizeze carnea.

Modelam chiftelele, nu prea groase, - riscam sa nu se faca bine in mijloc - si le dam la frigider pentu 1-2 ore.

Le scoatem de la frigider, ungem gratarul cu putina slanina - ca sa nu riscam sa se lipeasca carnea -  si asezam chiftelutele. Sunt gata cand sunt rumene pe ambele parti.

Le-am servit alaturi de cartofi taiati cu ajutorul unei forme cu onduleuri, apoi prajiti in baie de ulei.

Am pus si o salatica gustoasa alaturi facuta din salata verde, ridichi, rosii, ceapa verde si boabe de porumb din conserva.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi in loc de carne de porc, carne de pui, curcan sau ce va place.

RETETA IN IMAGINI

Chiftele uriase la gratar cu cartofi spiralati-0
Chiftele uriase la gratar cu cartofi spiralati-1
Chiftele uriase la gratar cu cartofi spiralati-2
Chiftele uriase la gratar cu cartofi spiralati-3
Chiftele uriase la gratar cu cartofi spiralati-4
Chiftele uriase la gratar cu cartofi spiralati-5
Chiftele uriase la gratar cu cartofi spiralati-6

COMENTARII (27)

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

11.04.2013, 22:41

Sim0na

Sim0na 1

12.04.2013, 10:05

Mmm... un meniu delicios!

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

12.04.2013, 10:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!