Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Toata lumea stie sa faca chiftele, nu ma indoiesc de asta.
Chiar si eu v-am aratat cum le fac pe cele de pui, pe cele aromate, la cuptor sau chiftelutele-n sos tomat dar nu v-am zis niciodata cum le fac pe cele pentru aperitiv sau pentr-un pireut cremos cu smantana si unt.
Nu e mare diferenta insa secretul sta in prajirea lor si faptul ca-s date prin ou.
Modul de preparare (nu ingredientele) l-am preluat de la Anisoara , pe care o apreciez de mult timp pentru tot ceea ce face.
Notati asa:
Spalati carnea, taiati-o cubulete si tocati-o prin masina de carne/robot. Tocati si bucata de afumatura.
Chifla puneti-o la inmuiat in apa sau lapte apoi o stoarceti bine.
Dati pe razatoarea cu ochiuri mici , usturoiul.
Patrunjelul, ceapa, cartoful si morcovul le curatati, spalati si le tocati bine (morcovul si cartoful mai bine date pe razatoare).
Puneti intr-un bol carnea, legumele, usturoiul, verdeata, oul,chifla stoarsa , slanina, oul, sare si piper si framantati cu mana pana obtineti un amestec omogen.Lasati-l sa se odihneasca timp de 30min.
Intr-un castronel bateti ouale adaugand putina sare si usturoi granulat.
Cu mainile umede luati cate putin din compozitia de chiftele ( cam cat o nuca ), o modelati rotund,o aplatizati apoi o treceti prin faina alba.
Procedati la fel cu toata compozitia.
Incingeti ulei in tigaie (destul de multisor). Lasati focul la mare.
Luati fiecare chifteluta si-o treceti prin ou batut apoi o plonjati in uleiul incins.
Umpleti tigaia cu chiftele pe care le prajiti 5-6 minute invartindu-le pe ambele parti, pana prind o culoare frumoasa apoi puneti capac peste tigaie, dati focul la mic si mai lasati doua minute.
Ies DELICIOASE, moi si pufoase, bine prajite si gustoase.
Moa, ce le-am laudat :D :))
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult