Chiftele/parjoale

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 23 Oct 2011 | 11520 vizualizari

 

Toata lumea stie sa faca chiftele, nu ma indoiesc de asta.
Chiar si eu v-am aratat cum le fac pe cele de pui, pe cele aromate, la cuptor sau chiftelutele-n sos tomat dar nu v-am zis niciodata cum le fac pe cele pentru aperitiv sau pentr-un pireut cremos cu smantana si unt.
Nu e mare diferenta insa secretul sta in prajirea lor si faptul ca-s date prin ou.
Modul de preparare (nu ingredientele) l-am preluat de la Anisoara , pe care o apreciez de mult timp pentru tot ceea ce face.

 

INGREDIENTE

Notati asa:

  • 7-800 gr carne (aici...alegeti voi, porc, amestec, piept de pui, dar nu carne tocata cumparata, tocati-o voi,altfel ies ;) )
  • 4-5 catei usturoi
  • o chifla
  • un morcov
  • o ceapa
  • un cartof
  • o manuta patrunjel
  • sare
  • piper
  • un ou
  • o felie de slanina sau orice altceva afumat (dar e de preferat slanina) - cam..100 gr
  • in plus ;
  • faina alba
  • 2 oua
  • un vf cutit sare
  • putin usturoi granulat
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele/parjoale:

Spalati carnea, taiati-o cubulete si tocati-o prin masina de carne/robot. Tocati si bucata de afumatura.
Chifla puneti-o la inmuiat in apa sau lapte apoi o stoarceti bine.
Dati pe razatoarea cu ochiuri mici , usturoiul.
Patrunjelul, ceapa, cartoful si  morcovul le curatati, spalati si le tocati bine (morcovul si cartoful mai bine date pe razatoare).
Puneti intr-un bol carnea, legumele, usturoiul, verdeata, oul,chifla stoarsa , slanina, oul, sare si piper si framantati cu mana pana obtineti un amestec omogen.Lasati-l sa se odihneasca timp de 30min.


Intr-un castronel bateti ouale adaugand putina sare si usturoi granulat.

Cu mainile umede luati cate putin din compozitia de chiftele ( cam cat o nuca ), o modelati rotund,o aplatizati apoi o treceti prin faina alba.
Procedati la fel cu toata compozitia.

Incingeti ulei in tigaie (destul de multisor). Lasati focul la mare.
Luati fiecare chifteluta si-o treceti prin ou batut apoi o plonjati in uleiul incins.
Umpleti tigaia cu chiftele pe care le prajiti 5-6 minute invartindu-le pe ambele parti, pana prind o culoare frumoasa apoi puneti capac peste tigaie, dati focul la mic si mai lasati doua minute.

Ies DELICIOASE, moi si pufoase, bine prajite si gustoase.
Moa, ce le-am laudat :D :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele/parjoale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

diaconta 1

27.06.2012, 22:12

si daca-ti faci,sa ma chemi si pe mine

babi5 1

21.12.2013, 11:38

Bya Ralu 1

03.12.2014, 13:38

le fac si eu azi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Degetele din piept de pui