Chiftelute albe

de anisoara in Pui, 17 Ian 2010 | 4778 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de carne tocata din piept de pui
  • 200 gr de cascaval ras
  • un ou
  • 2 catei de usturoi (optional)
  • piper negru macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute albe:


1. Pieptul de gaina se taie in bucati mai mici, se curata 2 catei de usturoi si se da prin masina de tocat. Se adauga cascavalul (de tip mai tare) ras prin razatoare si oul, piperul negru macinat, foarte putina sare (cascavalul este sarat) si se amesteca foarte bine. Se bate bine cu mainile carnea tocata.

2. Se ung mainile cu ulei si se formeaza niste bilute mici din carnea tocata. Toate bilutele se aranjeaza pe un platou plat si mare uns in prealabil cu ulei.

3. Intre timp cuptorul se incalzeste pina la temperatura de 180-200 C.

4. Se misca putin platoul cu chiftelete de carne si se rastoarna toate odata pe o tigaie incalzita cu putin ulei .Se pune tigaia in cuptor pentru 5 minute sa se coaca.
Peste 5 minute se scoate tigaia si se roteste, se misca bine in toate directiile ca sa se intoarca pe cealalta parte si se mai coc inca 5 minute.Gata.
Chiftelutele s-au copt.

Se pot servi la masa ca atare sau se prepara un sos beshamel si se adauga pe ele. Sau voi expune o salata preparata cu aceste chiftelute.

http://www.bucataras.ro/retete/3431/salata-picanta-cu-chiftelute-albe.html

 

COMENTARII (10)

Miha

Miha 1

19.01.2010, 00:20

Imi place reteta asta!

Adinuta

Adinuta 1

19.01.2010, 00:45

si eu vazusem salata picanta si nu stiam despre ce chiftelute picante e vorba. M-am lamurit si mie imi place stilul tau de a gati

iri_iri

iri_iri 1

25.05.2012, 00:10

interesante si cred ca bune rau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!