Chiftelute albe

de anisoara in Pui, 17 Ian 2010 | 7898 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de carne tocata din piept de pui
  • 200 gr de cascaval ras
  • un ou
  • 2 catei de usturoi (optional)
  • piper negru macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute albe:


1. Pieptul de gaina se taie in bucati mai mici, se curata 2 catei de usturoi si se da prin masina de tocat. Se adauga cascavalul (de tip mai tare) ras prin razatoare si oul, piperul negru macinat, foarte putina sare (cascavalul este sarat) si se amesteca foarte bine. Se bate bine cu mainile carnea tocata.

2. Se ung mainile cu ulei si se formeaza niste bilute mici din carnea tocata. Toate bilutele se aranjeaza pe un platou plat si mare uns in prealabil cu ulei.

3. Intre timp cuptorul se incalzeste pina la temperatura de 180-200 C.

4. Se misca putin platoul cu chiftelete de carne si se rastoarna toate odata pe o tigaie incalzita cu putin ulei .Se pune tigaia in cuptor pentru 5 minute sa se coaca.
Peste 5 minute se scoate tigaia si se roteste, se misca bine in toate directiile ca sa se intoarca pe cealalta parte si se mai coc inca 5 minute.Gata.
Chiftelutele s-au copt.

Se pot servi la masa ca atare sau se prepara un sos beshamel si se adauga pe ele. Sau voi expune o salata preparata cu aceste chiftelute.

http://www.bucataras.ro/retete/3431/salata-picanta-cu-chiftelute-albe.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute albe" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Miha 1

19.01.2010, 00:20

Imi place reteta asta!

Adinuta 1

19.01.2010, 00:45

si eu vazusem salata picanta si nu stiam despre ce chiftelute picante e vorba. M-am lamurit si mie imi place stilul tau de a gati

iry-gabriela 1

25.05.2012, 00:10

interesante si cred ca bune rau

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui aromat la cuptor