Chiftelute coreene cu kimchi de varza

de -Miti- in Porc, 8 Noi 2012 | 2942 vizualizari

 

Aici gasiti cum se face kimchiul: http://www.bucataras.ro/retete/kimchi-de-varza-38052.html

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru chiftelute:
  • 250 gr de carne tocata de porc macra
  • 200 gr de foi de varza
  • 2 cepe verzi
  • 1/4 - 1/2 lingurita de ghimbir pudra (sau dupa gust)
  • 1 catel de usturoi
  • kimchi de varza ,dupa gust
  • Ingrediente pentru sos:
  • 100 ml apa
  • 2 lingurite de amidon
  • ghimbir pudra dupa gust
  • usturoi granulat dupa gust
  • 2 linguri de sos de soia light
  • 1 lingurita gochujaru ( pasta de ardei iute korean)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute coreene cu kimchi de varza:

Chiftelutele:

eapa verde si usturoiul se taie marunt,iar foile de varza se vor taia cat mai subtire. Kimchiul se poate folosi ca atare daca este moale,daca nu se mai poate marunti putin.

Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza o compozitie omogena. Se formeaza bilute si se pun intr-o tava in care am adaugat putin ulei.

Chiftelutele se coc la cuptor,schimband din cand in cand pozitia ,ca sa se rumeneasca pe toate partile. Se scot afara cand s-au rumenit bine. 

Sosul:

In tava in care am prajit chiftelutele adaugam apa,gochujaru si sosul de soia. Amestecam amidonul cu putina apa,avem grija sa nu ramana cocoloase,iar cand apa din tava incepe sa fiarba adaugam amidonul.

Amestecam continuu,cand incepe sa fiarba se va ingrosa si condimentam cu ghimbir si usturoi. Daca sosul iese prea gros mai adaugam putina apa.

Servim cu chiftelutele cu orez alb simplu,punem deasupra lor sos si pe langa adaugam niste kimchi. Ornam cu rondele de ceapa verde.

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute coreene cu kimchi de varza-0
Chiftelute coreene cu kimchi de varza-1

COMENTARII (18)

Dana_Retetegg 1

10.11.2012, 16:35

Yummmmmmy!!

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:13

Krystyan Trendy 1

26.11.2013, 00:23

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04