Chiftelute cu cartofi la cuptor

de Doralinda in Mancaruri cu carne, 18 Noi 2012 | 2272 vizualizari

 

Imi place cum miroase bucataria cand deschid cuptorul!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata de vita
  • 1 ceapa rasa
  • 2-3 felii de paine uscata si inmuiata in apa
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 500 gr cartofi
  • sucul de la o jumatate de lamaie (depinde de gustul fiecaruia)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu cartofi la cuptor:

Taiem cartofii in 4-6 bucatii, ii spalam si ii punem intr-o tava in care adaugam sare, piper, oregano , putin ulei masline ,putin apa si 1-2 linguri sucul de la o lamaie. Lasam la cuptor la 200 C acoperiti cu o folie de aluminiu ptr 1 ora. Intre timp amestecam ceapa cu carnea tocata, oregano, sare, piper, ulei masline si formam chiftelutele( sa nu fie prea mici).

Scoatem cartofii dupa o ora si punem intre ei chiftelutele acoperind iar tava si lasam la  cuptor  180C (daca aveti programul cu aer e mai bine, daca nu, lasati tot la 200C) ptr 30 min, dupa care descoperim tava si lasam asa inca 15 min ( ptr a prinde o culoare si ptr a se evapora putin zeama din tava).

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute cu cartofi la cuptor-0
Chiftelute cu cartofi la cuptor-1

COMENTARII (27)

Doralinda 1

19.11.2012, 10:47

Gabitza

Sim0na 1

19.11.2012, 21:02

Cat de bune sunt...

Doralinda 1

19.11.2012, 23:30

Mersi simona, le place mult la ale mele fetite, sunt cam dificile la mancare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04