Chiftelute cu dovlecel si cartof

de Silvioara in Aperitive / Garnituri, 9 Aug 2011 | 16504 vizualizari

 

Chiftelute cu dovlecel si cartof le-am incercat pentru prima data si sincer, sunt uimita de rezultat. Foarte bine au crescut, foarte gustoase si usor de preparat. Se pot servi ca atare in zilele de post sau garnitura langa o carnita suculenta, in zilele "de dulce".

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel tanar, curatat de coaja si dat pe razatoarea mica
  •  2 cartofi fierti in coaja
  • o ceapa mare taiata marunt
  • 4 catei de usturoi pisati
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 1/2 lingurita bulion
  • sare, piper si mult marar tocat.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu dovlecel si cartof:

Chiftelutele cu dovlecel si cartof se pregatesc astfel:

Se stoarce bine de zeama dovlecelul, cartofii fierti se paseaza cu o furculita, se adauga ceapa, bulionul, faina, condimentele si mararul si se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen.

Se ia cu o lingura din compozitie si se formeaza bilute care se tavalesc prin faina si se rumenesc in ulei incins.

Eu le-am facut alaturi si o salata de castravete cu marar: am curatat castravetele de coaja, l-am taiat feliute, am presarat sare, ulei de masline, marar tocat din belsug si putina zeama de lamaie (sau otet diluat cu apa).

Chiftelutele cu dovlecel si cartof sunt o bunatate!

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute cu dovlecel si cartof-0
Chiftelute cu dovlecel si cartof-1

COMENTARII (13)

Bunica

Bunica 1

10.08.2011, 09:43

delicioase !

divainbucatarie

divainbucatarie 1

10.08.2011, 10:48

ionela2682

ionela2682 1

11.08.2011, 13:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!