Chiftelute cu dovlecel si soia

de Ina in Mancaruri de post, 17 Feb 2013 | 7834 vizualizari

 

Pentru zile de post si nu numai ... Mie mi-au placut , dar Costel n-a pus gura pe ele :)))

 

INGREDIENTE

  • 400 g soia granule
  • 3-4 dovlecei
  • 1 cartof crud
  • 1-2 cartofi fierti
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 linguri faina de grau
  • amestec legume uscate ( Sano-Vita )
  • o lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita otet din vin
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • pesmet
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu dovlecel si soia:

Granulele de soia se fierb in apa cu sare, foi de dafin si boabe de piper. Cand sunt fierte, scurgem bine apa, prin presare.  ( Eu am avut soia pentru snitele , pe care am tocat-o la robot dupa fierbere ).

Curatam dovlecelul de coaja si il dam prin razatoarea mica si-l stoarcem bine de apa.

Cartofii si morcovul ii curatam de coaja si ii dam si pe acestia prin razatoare ( de preferat, pe cea cu ochiuri mici ) 

Tocam ceapa marunt, iar usturoiul il  pisam.

Amestecam bine legumele , impreuna cu faina si bicarbonatul pe care-l stingem cu o lingurita de otet.

Din compozitie formam bilute cu mainile umede, pe care le vom rostogoli prin pesmet si le vom aseza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit, cca 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu dovlecel si soia" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de post in oala de lut