Chiftelute cu maioneza si ceapa

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2014 | 55734 vizualizari

 

Am vazut undeva pe site si am zis sa incerc. Nu am regretat. Foarte bune au fost.

 

INGREDIENTE

  • CHIFTELE
  • 500g carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 3 felii paine
  • 1 legatura marar
  • 2-3 linguri faina
  • MAIONEZA
  • 1 galbenus crud
  • 1 lingurita de mustar
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 250ml ulei
  • 4 cepe rosii pentru amestecul final
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu maioneza si ceapa:

Painea se imoaie in apa si se  stoarce bine.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Mararul se toaca marunt.

Intr-un castron se amesteca ingredientele (mai putin faina) cu cele 2 oua.

Se pune vegeta si piper dupa gust.

Se pune in frigider pentru 30 minute ca sa se intrepatrunda aromele.

Cu mainile infainate se formeaza chiftelute cat mai mici reusiti.

Chiftelutele se prajesc in ulei incins pe toate partile la foc potrivit.

Cand sunt rumenite se scot pe hartie absorbanta.

Intr-un castron se pune galbenusul, mustarul si un praf de sare si se mixeaza punand uleiul in fir subtire.

Se pune si zeama de lamaie dupa dorinta. Se face in 2-3 minute.

Ceapa rosie se curata, se taie julien, sau cat de mare va place si se freaca putin cu vegeta.

Se pun ceapa si chiftelutele peste maioneza si se amesteca.

Se tine la frigider 15-20 minute si se poate consuma.

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

Ceapa se poate fierbe 10-15 minute pana se imoaie putin.

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute cu maioneza si ceapa-0
Chiftelute cu maioneza si ceapa-1
Chiftelute cu maioneza si ceapa-2
Chiftelute cu maioneza si ceapa-3
Chiftelute cu maioneza si ceapa-4
Chiftelute cu maioneza si ceapa-5
Chiftelute cu maioneza si ceapa-6
Chiftelute cu maioneza si ceapa-7
Chiftelute cu maioneza si ceapa-8
Chiftelute cu maioneza si ceapa-9
Chiftelute cu maioneza si ceapa-10
Chiftelute cu maioneza si ceapa-11
Chiftelute cu maioneza si ceapa-12
Chiftelute cu maioneza si ceapa-13
Chiftelute cu maioneza si ceapa-14
Chiftelute cu maioneza si ceapa-15

COMENTARII (37)

mihaelacojocaru2007

mihaelacojocaru2007 1

25.06.2014, 10:41

ihmmmmm, merita incercate

luciabogorodea

luciabogorodea 1

07.12.2014, 14:55

Efecte Benefice fructe GOJI

GOJI este o planta, care provine din Asia, in special China.
Chinezii au descoperit valoarea medicinala a plantei GOJI acum 6000 ani.
Nici in ziua de azi, medicina chineza nu poate renunta la GOJI.
Goji protejeaza celulele si incetineste procesul de imbatrinire.
Fructul GOJI are influenta pozitiva pentru ochi, datorita continutului ridicat de caroten, care imbunatateste circultia de sange in ochi.
De asemenea GOJI contine molecule bioactive, care intaresc sistemul imunitar al organismului uman
Doar consumul de cateva fructe de GOJI pe zi regleaza ponderea celulelor albe din sange si protejeaza corpul impotriva virusilor.

GOJI contine cea mai mare cantitate de vitamina C dintre toate fructele existente in lume.
O cantitate de cca 10 - 30 grame de fructe GOJI asigura necesarul zilnic de vitamine.
Pe langa asta, GOJI mai are o multime de alte efecte benefice organismului:
Durata lunga de viata, protejarea organismului de la imbatranirea prematura prin efectul puternic antioxidant al fructului;
Creste energia si forta, mai ales atunci cand lupta cu bolile;
Mentine sanatoasa tensiunea arteriala;
Reduce riscul de cancer;
Scade colesterolul;
Ajuta la normalizarea nivelului de zahar din sange la debutul diabetului zaharat la adulti;
Trateaza disfunctiile sexuale si imbunatateste libidoul;
Ajuta la pierderea in greutate, in special disparitia celulitei;
Amelioreaza insomnia si imbunatateste calitatea somnului;
Imbunatateste sanatatea ochilor si a vederii;
Intareste inima;
Inhiba peroxidarea lipidelor (o cauza a bolii de inima);
Imbunatateste rezistenta la boli, crescand imunitatea;
Promoveaza cresterea celulelor sanatoase in prevenirea si tratarea cancerului;
Restaureaza si repara AND-ul (prevenirea mutatiilor care ar putea cauza cancer);
Inhiba cresterea tumorilor;
Reduce efectele toxice ale chimioterapiei si radioterapiei;
Intareste sangele si imbunatateste circulatia lui, creste productia de celule rosii, celule albe trombocite;
Produce enzime anti-inflamatorii;
Protejeaza ficatul (detoxifiere);
Minimizeaza simptomele menopauzei;
Imbunatateste fertilitatea;
Intareste muschii, oasele si ligamentele;
Are grija si de functia renala (rinichi);
Imbunatateste memoria si capacitatea de memorare;
Amelioreaza anxietatea si stresul ( promoveaza bucuria si lumineaza spiritual);
Imbunatateste digestia slabita cauzata de activitatea redusa a celulelor stomacului;
Ajuta la mentinerea nivelului normal al glicemiei;
Contribuie la mentinerea unui sistem nervos sanatos;
Sprijina protejarea pielii impotriva radiatiilor solare puternice;
Stimuleaza procesele de descompunere a grasimilor, scaderea cantitatii de grasime;
Intareste membrana celulara si asigura o buna comunicare intre celule;
Asigura protectie puternica antifungica si antibacteriana;
Echilibrarea nivelurilor hormonale;
Datorita continutului de antioxidanti contribuie la imbunatatirea circulatiei capilare, la imbunatatirea structurii colagenului si distrugerea radicalilor liberi;
Grabeste vindecarea ranilor;
Piele sanatoasa si frumoasa, folosindu-se si ca masca pentru ten;
Trateaza uscarea ochilor;
Are si functie analgezica (dureri de cap, picioare, spate);
Trateaza gatul uscat, tusea uscata si cronica;
Combate inflamatia si artrita;
Impiedica balonarea stomacala;
Tratarea hemoroizilor si vindecarea lor;
Trateaza catarcta si glaucomul.




Fructele Goji pot fi consumate sub formă de fructe uscate, fructe proaspete, ingredient în salate, supe, ceai, ingredient în prăjituri, ciocolate, îngheţate, sucuri de fructe Goji, vin de fructe Goji, lichior de fructe Goji.
Inainte cu 30 min de a lua micul dejun, consumati un pumn de fructe goji(25 g).
Fructele Goji fiind uscate necesita o mastecatie lenta, constienta, mecanism prin care vom simti savoarea si aroma specifica.
- See more at: http://www.gojiromania.com/info/efecte-benefice2#sthash.Ct62acUx.dpuf

diaconta

diaconta 1

07.12.2014, 14:59

Tulai Doamne Luciabogorogea,bine ca nu era o carte intreaga
Ce legatura o fi avand goji cu chiftelele astea?
Este rubrica de articole pentru cine vrea sa posteze asa ceva.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!