Chifteluţe cu mărar garnisite cu piure şi salată de sfeclă

de Dana_Retetegg in Porc, 1 Dec 2010 | 2356 vizualizari

 

Chiftelutele cu marar au o aroma deosebita si un gust foarte bun. Servite alaturi de un piure de cartofi cremos si de o salata foarte sanatoasa de sfecla si morcov sunt un fel principal gustos si consistent.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 500 gr carne de porc,
  • 200 gr carne de manzat,
  • 4 catei de usturoi,
  • o legatura de marar,
  • sare,
  • piper,
  • 3 felii de paine,
  • 1 ou,
  • ulei pt prajit.
  • Pentru piure:
  • 5 cartofi,
  • 50 gr unt,
  • 50 gr lapte,
  • sare.
  • Pentru salata:
  • 1 sfecla rosie,
  • 1 morcov,
  • ulei,
  • otet,
  • sare.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluţe cu mărar garnisite cu piure şi salată de sfeclă:

Am tocat carnea de porc, de manzat si usturoiul. Le-am amestecat cu painea inmuiata in apa si stoarsa bine, sarea, piperul, oul si mararul tocat fin. Am format cu mana chiftelutele si le-am prajit in ulei. Le-am scos pe un servetel.

Cartofii curatati si taiati cuburi i-am fiert. Apoi am scurs excesul de apa si i-am pasat. I-am amestecat cu unt, lapte si sare.

Sfecla rosie am copt-o, am curatat-o de coaja si am dat-o pe razatoare. Am ras si morcovul crud. Am amestecat salata cu putin ulei, otet si sare.

Am servit chiftelutele cu piure si salata.

 

RETETA IN IMAGINI

Chifteluţe cu mărar garnisite cu piure şi salată de sfeclă-0
Chifteluţe cu mărar garnisite cu piure şi salată de sfeclă-1
Chifteluţe cu mărar garnisite cu piure şi salată de sfeclă-2

COMENTARII (10)

eleny2010 1

02.12.2010, 14:36

imi place acest meniu imi plac kiftele si pireul f mult ,iar salata este f sanatoasa. bv 5 fur de la mn.

divainbucatarie 1

02.12.2010, 16:23

bun!

kamy 1

02.12.2010, 18:12

mai ai??5f

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41