Chiftelute cu nuca

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2010 | 3780 vizualizari

 

Delicioase ! chiar daca nu contin carne de nici un fel.

 

INGREDIENTE

  • 400g paine
  • 4 oua
  • 500g cartofi fierti in coaja
  • 6 linguri nuca macinata
  • 200 ml lapte
  • 8 catei usturoi
  • 2 linguri faina
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de palmier pt prajit  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu nuca:

Intr-o farfurie, punem painea la inmuiat in lapte. Cartofii raciti, ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mica . Usturoiul il pisam. Painea muiata, o stoarcem si o dam prin masina de carne.



Punem toate ingredientele de mai sus, intr-un bol  mai  mare, adaugam ouale, sarea, piperul si omogenizam. Luam cu lingura/lingurita, din pasta, formam chiftelutele in palma infainata, le dam  prin faina si le asezam pe un platou/ tava, pana le formam pe toate.



Incingem uleiul  la 190˚, eu am folosit friteuza, punem pe gratar cateva chiftele, le scufundam si le lasam la prajit 5’. Apoi le scoatem pe prosop absorbant.



Daca  le formam mai mici, de exemplu pentru a le servi ca aperitiv, din cantitatea de mai sus, ne rezulta 30 de chiftelute.



Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

eu am facut si mici,dar am format si mai mari,pe care le-am servit  ca fel principal alaturi de mazare.

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute cu nuca-0
Chiftelute cu nuca-1
Chiftelute cu nuca-2
Chiftelute cu nuca-3
Chiftelute cu nuca-4
Chiftelute cu nuca-5
Chiftelute cu nuca-6
Chiftelute cu nuca-7
Chiftelute cu nuca-8

COMENTARII (21)

mamaieelena

mamaieelena 1

23.11.2010, 09:01

eu vreau vre-o noua de ce doar doua evident daca mai ai la cat de gustoase sunt?

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

23.11.2010, 22:00

interesanta reteta.................

Sylvia

Sylvia 1

24.11.2010, 11:10

vai Lia ce delicatesa ai facut tu aici imi si imaginez ce bun a fost

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!