Chiftelute cu parmezan in aluat de bere.

de lilik in Vita, 19 Noi 2012 | 9382 vizualizari

 

Hehehe..am facut si eu faimoasele "Chiftelute in aluat de bere" by Gaby_d(inainte sa inceapa Postul).Multumesc frumos Gaby...am ramas placut surprinsa de rezultat si cu siguranta le voi repeta.Spor la treaba daca va inspira ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina alba
  • 200 gr faina de grau dur
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • 250 ml bere
  • 5 gr drojdie uscata
  • Pentru chiftelute:
  • 500 gr carne tocata de vita
  • 1 ou +1 galbenus
  • sare,piper dupa gust
  • praf de usturoi dupa gust
  • 1 felie de paine inmuiata in lapte
  • 1 lingura de pesmet
  • 3 linguri cu parmezan ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu parmezan in aluat de bere.:

Prima data pregatim compozitia pentru chifteleute:

amestecam toate ingredientele de mai sus pana obtinem o compozitie omogena,apoi cu mana umeda formam chiftelute(avem nevoie de 18-20 de bucati),pe care le punem pe o farfurie si le dam la rece pana in momentul folosirii.

Aluatul:

Cernem cele 2 tipuri de faina si le amestecam cu drojdia,apoi adaugam sarea,berea si treptat uleiul de masline.

Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios si usor de manovrat.

Impartim aluatul in 18-20 de bucati egale(35-40 de gr fiecare) si le rotunjim.

Intindem fiecare biluta de aluat si in mijlocul ei punem cate o chifteluta,apoi inchidem marginile aluatului la mijloc si aplatizam putin.

Procedam astfel pana terminam bilutele de aluat si chiftelutele,apoi le asezam intr-un vas termorezistent uns cu unt si le lasam acoperite la loc cald 20-30 de minute.

Le dam apoi la cuptorul incins la 180° pana se rumenesc frumos(30-35 de minute).

Se servesc caldute sau reci...noi le-am servit cu sos roz si cu sos de rosii.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute cu parmezan in aluat de bere. 189027
retete culinare - Chiftelute cu parmezan in aluat de bere. 189028
retete culinare - Chiftelute cu parmezan in aluat de bere. 189030
retete culinare - Chiftelute cu parmezan in aluat de bere. 189031
retete culinare - Chiftelute cu parmezan in aluat de bere. 189032
retete culinare - Chiftelute cu parmezan in aluat de bere. 189033
retete culinare - Chiftelute cu parmezan in aluat de bere. 189034

COMENTARII (54)

lilik 1

23.11.2012, 23:11

Criss mult spor

lilik 1

23.11.2012, 23:13

Va multumesc tuturor

reisnaor_2006 1

17.11.2014, 21:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: