Chiftelute cu soia si cartofi

de nana in Mancaruri de post, 18 Feb 2010 | 73596 vizualizari

 

Iata o reteta de post, foarte buna: chiftelute. Noi le mancam la cartofi (pieru, prajiti, natur, rantaliti); merg si cu fasole (frecata, iahnie)... cu mazare, orez.... si sos.

 

INGREDIENTE

  • 250 g soia maruntita
  • 2 cartofi mari
  • 2 linguri de faina
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu soia si cartofi:

Intr-o oala se pune apa la fiert; cand apa da in clocot, se pune soia si 1 lingurita de vegeta si se lasa 10 minute la foc potrivit. Dupa ce s-a fiert, prin strecuratoare scurgi soia de apa.

Apoi, cureti cartofii de coaja, ii speli si ii dai prin razatoarea mare; dupa care ii storci cu mana de amidon (ca si cum ai stoarce merele). La fel procedezi si cu soia: dupa ce s-a scurs de apa, o storci cu mana cat mai tare de apa.

Separat, intr-un bol pui cartofii si soia stoarse de apa, faina, usturoi pisat, sare, piper si amesteci; pui apa si ulei si continui sa mesteci pana se obtine o compozitie omogena. Cu o lingurita iei din compozitie si faci chiftelute cu mana (ai grija sa ai mainile umede tot timpul) si le pui pe o farfurie intinsa presarata cu faina. 

Iei o tigaie, pui ulei si lasi sa se incalzeasca uleiul; cand uleiul este fierbinte, pui chiftelutele si le lasi la prajit la foc potrivit (stai langa ele si cand prind culoare pe partea cu uleiul le intorci pe cealalta parte).

Cand sunt gata, le asezi frumos pe o farfurie intinsa pe care ai pus un servetel, ca sa absoarba uleiul ramas pe ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu soia si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Michelle 1

22.02.2010, 21:08

mihaelar63 1

26.02.2010, 01:24

in primul rand felicitari pentru prima postare iar in al doilea rand , multumesc pentru reteta , am sa o incerc zilele acestea

nana 1

04.03.2010, 16:19

multumesc.. eu m-am obisnuit cu soia, mi-a placut de la inceput.. si gatita chiar devine gustoasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa cu praz