Chiftelute cu soia si cartofi

de nana in Mancaruri de post, 18 Feb 2010 | 45435 vizualizari

 

Iata o reteta de post, foarte buna: chiftelute. Noi le mancam la cartofi (pieru, prajiti, natur, rantaliti); merg si cu fasole (frecata, iahnie)... cu mazare, orez.... si sos.

 

INGREDIENTE

  • 250 g soia maruntita
  • 2 cartofi mari
  • 2 linguri de faina
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu soia si cartofi:

Intr-o oala se pune apa la fiert; cand apa da in clocot, se pune soia si 1 lingurita de vegeta si se lasa 10 minute la foc potrivit. Dupa ce s-a fiert, prin strecuratoare scurgi soia de apa.


Apoi, cureti cartofii de coaja, ii speli si ii dai prin razatoarea mare; dupa care ii storci cu mana de amidon (ca si cum ai stoarce merele). La fel procedezi si cu soia: dupa ce s-a scurs de apa, o storci cu mana cat mai tare de apa.


Separat, intr-un bol pui cartofii si soia stoarse de apa, faina, usturoi pisat, sare, piper si amesteci; pui apa si ulei si continui sa mesteci pana se obtine o compozitie omogena. Cu o lingurita iei din compozitie si faci chiftelute cu mana (ai grija sa ai mainile umede tot timpul) si le pui pe o farfurie intinsa presarata cu faina.


Iei o tigaie, pui ulei si lasi sa se incalzeasca uleiul; cand uleiul este fierbinte, pui chiftelutele si le lasi la prajit la foc potrivit (stai langa ele si cand prind culoare pe partea cu uleiul le intorci pe cealalta parte).


Cand sunt gata, le asezi frumos pe o farfurie intinsa pe care ai pus un servetel, ca sa absoarba uleiul ramas pe ele.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute cu soia si cartofi 18035
retete culinare - Chiftelute cu soia si cartofi 18036
retete culinare - Chiftelute cu soia si cartofi 18037
retete culinare - Chiftelute cu soia si cartofi 18038
retete culinare - Chiftelute cu soia si cartofi 18039

COMENTARII (6)

Michelle 1

22.02.2010, 21:08

mihaelar63 1

26.02.2010, 01:24

in primul rand felicitari pentru prima postare iar in al doilea rand , multumesc pentru reteta , am sa o incerc zilele acestea

nana 1

04.03.2010, 16:19

multumesc.. eu m-am obisnuit cu soia, mi-a placut de la inceput.. si gatita chiar devine gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!